Αποχαιρετήσαμε την περασμένη εβδομάδα τον Γιάννη Ιορδάνη, τον αγαπημένο και ξεχωριστό σύντροφό μας, με τον οποίο συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στους αγώνες της Αριστεράς, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και σε εθνικό επίπεδο, μέσα στην κοινωνία.

Ο Γιάννης ήταν ένας έντιμος άνθρωπος με ηθικές αξίες και αρχές, ο οποίος ανιδιοτελώς και ακούραστα εργάζονταν για τις αξίες της Αριστεράς από το 1957. Ήταν από αυτή τη γενιά που με το ήθος και τους αγώνες της μας άφησε βαριά παρακαταθήκη.

Πίστευε πολύ στον Σοσιαλισμό με Ελευθερία και Δημοκρατία και αυτό το όραμά του διαπερνούσε παντού την πολιτική του σκέψη, τοποθετώντας τον άνθρωπο ουσιαστικό συμμέτοχο στα κοινά. Για αυτό μάς θύμιζε ακούραστα πόσο σημαντικό είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οργάνωση των πολιτών πρωτίστως σε επίπεδο γειτονιάς.

Ο Γιάννης ήταν το 2006 ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ, και έθεσε υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου το 2010. Παρέμεινε ενεργό μέλος του συνεχίζοντας να δηλώνει παρών σε όλες τις μάχες, υποστηρίζοντας και στις πρόσφατες εκλογές του 2023 τη δημοτική κίνηση «ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας σύντροφε, πολυαγαπημένε φίλε…