Δημοσιεύουμε φωτογραφίες και το βίντεο από την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου της κ. Γεωργίας Κατσούδα «Το ιδίωμα των Κυθήρων», που έγινε στις 20/1/18 στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Την εκδήλωση συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο περιοχής Κυθηρίων «Η Μυρτιδιώτισσα».

Με την συγγραφέα συνομίλησε η φιλόλογος καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και μέλος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ κ. Αγγελική Τσάτση-Βαγγή. Μικρά κείμενα στο τσιριγώτικο ιδίωμα μας διάβασε ο λογοτέχνης κ. Γιώργης Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης και ακούστηκαν ηχητικά αποσπάσματα από καταγραφές συνομιλιών κατοίκων του νησιού. Χαιρέτησαν ο κ. Νίκος Φατσέας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η κ. Αλέκα Γιαννούτσου, δημοτική σύμβουλος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και ο ομοτ.καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο «Η Μυρτιδιώτισσα», το ΔΣ του και την πρόεδρό του κ. Αλ.Καρύδη, γιατί με την απόφαση της συνδιοργάνωσης δείξαμε όλοι μαζί ότι το πεδίο κοινής δράσης μπορεί να ξεφύγει από τη συνήθη ανταλλαγή απόψεων και τη στήριξη πάνω σε θέματα της γειτονιάς και να περάσει στα όμορφα ταξίδια του πολιτισμού!

Ευχαριστούμε και τον Δήμο Αλίμου που ΔΕΝ συμπεριέλαβε την εκδήλωσή μας στην ιστοσελίδα του, αν και είχε αποσταλεί η πρόσκληση στο Γραφείο Τύπου.

Τέλος, ευχαριστούμε το ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 και τον κ. Π. Μπαχτή που κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση και ευγενικά μας παραχώρησε το βίντεο.

Όσοι και όσες δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Δείτε τις φωτογραφίες :

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.