Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στον ΟΑΣΑ.

Προβλήματα και προτάσεις για τις δημόσιες συγκοινωνίες στον Άλιμο.

Την Δευτέρα 20/2/17 η επικεφαλής του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» κα Ελένη Μπελιά συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία της κίνησης μας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ κ. Τάσο Ταστάνη στα γραφεία του Οργανισμού.  Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και στη συνέχεια  καταθέσαμε υπόμνημα με τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει στις δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή του Δήμου μας καθώς και τις προτάσεις μας.

Συγκεκριμένα

– επισημάναμε ότι τα δρομολόγια και στις δύο γραμμές 109 και 101 είναι αραιά και θα πρέπει να πυκνώσουν,

– προτείναμε η γραμμή 109 να τερματίζει στον σταθμό μετρό του Αλίμου αντί στον σταθμό Αγ. Δημητρίου, καθώς και να διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους κατά μήκος της Λεωφ. Αλίμου και ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής του Παλαιού Αλίμου,

– ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης των δυο συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς, το τραμ στην Λεωφ. Ποσειδώνος και το μετρό στην Λεωφ Βουλιαγμένης, μέσω της Λεωφ. Αλίμου.

Πέραν όμως των όποιων βελτιώσεων θα κάνει ο ΟΑΣΑ, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ θεωρεί απαραίτητη την δημιουργία και λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, όπως έχουν άλλοι κοντινοί Δήμοι, Γλυφάδα, Αγ.Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη-Ελληνικό. Η δημοτική αυτή συγκοινωνία θα είναι δωρεάν, θα λειτουργεί συμπληρωματικά και θα εξυπηρετεί σημεία του Δήμου στα οποία είτε δεν υπάρχει κοντά στάση, είτε τα δρομολόγια είναι αραιά.

Θα μπορεί επίσης να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες πχ το καλοκαίρι δρομολόγια για θαλάσσια μπάνια, κάτι που γίνεται και τώρα και φυσικά την μεταφορά των μαθητών από προς τα σχολεία τους.

Τα λεωφορεία που έχει σήμερα ο Δήμος είναι αρκετά παλιά και χρειάζονται τουλάχιστον εσωτερική ανακαίνιση, εξυπηρετούν δε κυρίως τους μαθητές. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, υπάρχουν παράπονα από τους γονείς των μαθητών ότι κάποιες φορές είναι υπερπλήρη και δεν έχουν ζώνες, δεν προσφέρουν δηλαδή επαρκή ασφάλεια για την μεταφορά των παιδιών.

Εμείς θα παρακολουθούμε την τύχη των προτάσεών μας και θα επανέλθουμε με νέο υπόμνημα προς τον ΟΑΣΑ εφόσον χρειαστεί.

Παράλληλα καλούμε την Δημοτική αρχή να εξετάσει σοβαρά το θέμα της δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας προς όφελος της ποιότητας της ζωής των Αλιμιωτών.

Άλιμος 11/3/2017

Advertisements