Αναδημοσιεύυμε την ανακοίνωση του Χώρου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Καλλιπολις».

__________________________

Με την ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού & αλληλεγγύης απαντάμε στις φασιστικές απειλές

Τη νύχτα της Τρίτης 19 Μαρτίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έγινε για μια ακόμη φορά στόχος φασιστικής επιδρομής -η προηγούμενη ήταν μετά τη συμμετοχή παραστρατιωτικών ομάδων στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018 στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το γεγονός δεν είναι άσχετο με την αποθράσυνση των φασιστών που εκφράσθηκε με την επίθεση σε παιδιά μεταναστών σε παιδική χαρά της Κόνιτσας, με την επιδρομή σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Βίλια, με την άρνηση μερίδας γονέων να γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα σε σχολείο της Σάμου.

Δεν είναι άσχετο με τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη, τα οποία ανοίγουν το δρόμο στη λαίλαπα του ρατσισμού και του φασισμού.

Το μίσος που πρεσβεύουν τα φασιστοειδή που, μέσα στη νύχτα επιτίθενται σε κάθε τι διαφορετικό ή αδύναμο και βρωμίζουν με επαίσχυντα ναζιστικά σύμβολα σχολεία και κοινωνικούς χώρους αντιμετωπίζεται με την υγιή αντίδραση και ενεργοποίηση της κοινωνίας.

Με την ανάπτυξη ποικίλων δράσεων που προάγουν τις αξίες της μόρφωσης και του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, την καταπολέμηση του φόβου και του ρατσισμού.

Ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά η καταδίκη θα είναι ομόθυμη, αναμένουμε την ενεργοποίηση και κοινή στάση όλων των δημοκρατικών κομμάτων, των δημοτικών παρατάξεων και των συλλογικοτήτων της περιοχής.

Για να απομονωθούν και να μην αποθρασυνθούν τα φασιστοειδή με μια ακόμη αμαύρωση εθνικής μας επετείου όπως συνέβη τον Οκτώβρη.

Τα μέλη & οι φίλοι/ες του «Καλλίπολις» δεν πτοούμαστε από τις απειλές για μολότοφ, συνεχίζουμε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του Μαρτίου  και τις επόμενες μέρες ανακοινώνουμε το Πρόγραμμα του Απριλίου.

Το  γλέντι της επόμενης Κυριακής  δεν θα είναι μόνο «Γιορτή της Άνοιξης»!
Θα είναι και απάντηση στο μίσος, τον φασισμό και τον ρατσισμό!
Θα είναι και Γιορτή της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Μόρφωσης και του Πολιτισμού!

Οι φασίστες να λουφάξουν στους υπονόμους της ιστορίας!

«Καλλίπολις» Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

 

https://www.facebook.com/kallipolis33/

 

 

 

 

Advertisements