Πέντε χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η δίκη μπαίνει πια στην τελική ευθεία και τα στοιχεία που συνεχίζουν να αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά για την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής.

Δυστυχώς όμως στις μέρες μας η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι γεγονός και οι νοσταλγοί του Χίτλερ απειλούν και πάλι την δημοκρατία και τις ελευθερίες μας. Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα θα γίνουν στη  Αθήνα και τον Πειραιά μια σειρά από αντιφασιστικές συναυλίες και διαδηλώσεις.

afisa2

Η οικογένειά του και οι φίλοι του καλούν, στις 15 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, στη μεγάλη συναυλία, στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ», στην οποία θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα παίρνοντας θέση με τη μουσική τους. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου θα στηρίξουν την κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι αλλά φέτος θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Στο κάλεσμα της οικογένειας και των φίλων του Παύλου σημειώνεται μεταξύ άλλων : «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν «νόμιμο»πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων». «Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: ότι θα παλέψουμε ώς το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης: «Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο την ημέρα που δολοφόνησε τον Παύλο, ενώ τον Απρίλιο του 2015, δέχθηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα: την έναρξη της δίκης της. Καθώς η διαδικασία σε λίγους μήνες φτάνει στις απολογίες και στη συνέχεια μετά την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις, στην έκδοση της απόφασης, η ηγεσία και τα μέλη της συμμορίας καλούνται να απαντήσουν σε δεκάδες στοιχείων που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης». «Ενώ μάλιστα οι χρυσαυγίτες αρχικά δήλωναν Έλληνες εθνικιστές και διαμαρτύρονταν πως η δίωξή τους είναι πολιτική, φτάσαμε πλέον στο «και τι έγινε που είμαστε ναζιστές» , όπως πολλάκις έχει ακουστεί από τους υπερασπιστές τους μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα να δικαιολογήσουν οι ίδιοι τις πράξεις τους και το κίνητρο αυτών, δηλαδή τις ιδέες τους, χαρίζουν ευχάριστα διαλείμματα γέλιου, με την γνωστή πλέον χρυσαυγίτικη υπερηφάνεια τους, που ανυπομονούμε να δούμε και στις απολογίες τους.» Και σημειώνουν ότι «για όλα τα παραπάνω, καλούμε όποιον νιώθει την ευθύνη να σταθεί μαζί μας και απέναντί τους στις φετινές εκδηλώσεις».

 

poster_4th_15s_athina

Παράλληλα μαζικοί φορείς, συνδικάτα και αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν επίσης στις 15 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5μμ, διαδήλωση έως τη Βουλή και στη συναυλία που θα ακολουθήσει στις 7μμ στο Σύνταγμα.

 

paulos-fussas_ (1)

 

 

 

 

 

.

Advertisements