Μας κάνει εντύπωση που το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τη δημόσια ασφάλεια, συζητήθηκε προ ημερησίας και δεν μπήκε ως τακτικό θέμα συζήτησης ώστε να δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις τόσο ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης όσο και όλα τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο δήμαρχος. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι η διοίκηση του κ. Κονδύλη ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακά τρικ και όχι για μία ουσιαστική συζήτηση, ούτε για από κοινού αντιμετώπιση.
Η κ. Σιμητροπούλου, που αγνοούσε την πρώτη ανακοίνωσή μας (25/5/2018)και ενοχλήθηκε από τη δεύτερη (13/7/2018), μας κάλεσε να καταθέσουμε πρώτα αίτηση στο πρωτόκολλο για να πάρουμε όλα τα έγγραφα που ζητούμε και κατόπιν να βγάλουμε ανακοίνωση! Μα η κ. Σιμητροπούλου ως βασικό στέλεχος της διοίκησης του Δήμου ξέρει πολύ καλά ότι κατά σύστημα δεν παίρνουμε ποτέ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, απάντηση στα αιτήματά μας. Και εκτέθηκε ακόμη περισσότερο η κ. Σιμητροπούλου, αφού για το συγκεκριμένο θέμα της αποκατάστασης και διαμόρφωσης του κρηπιδώματος, ήδη από τον Μάρτιο του 2016 έχουμε ζητήσει τις μελέτες που είχαν εκπονηθεί και ΔΕΝ τις έχουμε πάρει ΠΟΤΕ. Είναι αυτή χρηστή διοίκηση; Εμείς, πάντως, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε νέα αίτηση με την οποία ζητάμε το σύνολο των μελετών και της αλληλογραφίας μέχρι σήμερα και αναμένουμε την απάντηση.
Δημοσιεύματα του φιλικού προς τον δήμαρχο ηλεκτρονικού Τύπου παρουσίασαν με βάναυσο τρόπο την άποψη του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» περιορίζοντάς την μόνο στο θέμα της καταστροφής και αποσιωπώντας την ουσία της. Καθείς με τα όπλα του, βεβαίως… Εμείς που έχουμε για όπλο μας την πραγματικότητα δημοσιεύουμε μια σειρά από φωτογραφίες, σημερινές και από την εποχή που γίνονταν οι εργασίες, από τις οποίες είναι προφανές ότι το σημείο που έχει καταρρεύσει σήμερα είχε επισκευαστεί το 2015. Μπορούμε να κατανοήσουμε την επιμονή του Δήμαρχου αλλά και του κ. Διαμαντή για το αντίθετο, αφού “Τα λάθη είναι για τους άλλους…”
Αξιοπρόσεκτη, επιπλέον, ήταν και η προσπάθεια της παράταξης του κ. Τσαμπαρλή, δια του κ. Αλεξόπουλου, να απαλλάξει τον σημερινό δήμαρχο από τις πολιτικές του ευθύνες.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία ΕΔΩ

Διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας ΕΔΩ

Φωτογραφίες πριν τις εργασίες αποκατάστασης (η πρώτη προέρχεται από το GOOGLE EARTH  και η δεύτερη από το VIMAONLINE)

GOOGLEEARTHΒΗΜΑ ΟΝΛΑΙΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑ 2015

Κατά την διάρκεια των εργασιών (πηγή VIMAONLINE)

ΒΗΜΑ ΟΝΛΑΙΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ1 2015

και η σημερινή κατάσταση (η τρίτη επίσης προέρχεται από το VIMAONLINE )

20180522_12474720180717_134110ΒΗΜΑ ΟΝΛΑΙΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑ 2018thumbnail (2)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31/7/18

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος είχε απαντήσει στο αίτημά μας και μας είχε στείλει στις 11/4/16 τις μελέτες που ζητούσαμε αλλά δυστυχώς από παραδρομή δεν βρέθηκαν στο αρχείο μας. Ο Δήμαρχος δημοσιοποίησε το γεγονός αυτό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από την ανάρτηση της ανακοίνωσης μας χωρίς να απαντήσει όμως σε οτιδήποτε άλλο όσα αναφέρουμε σε αυτήν. Παραθέτουμε την απάντηση της Ελένης Μπελιά :

«κ. Κονδύλη έχετε δίκιο, μας έχετε απαντήσει, εκ παραδρομής δεν εντοπίσαμε το παραπάνω έγγραφο στο αρχείο μας. Απλώς ο ισχυρισμός σας ότι ήταν σκόπιμο εκ μέρους μας είναι αστήριχτος καθώς είναι προφανές ότι θα μπορούσε να βρεθεί η απάντηση που μας είχε δοθεί.
Το γεγονός ότι ο Δήμος δεν απαντά κατά σύστημα στα αιτήματα του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ το έχουμε πολλές φορές καταγγείλει. Και θα δημοσιεύσουμε πολλά άλλα και πολύ σημαντικά αιτήματά μας που είναι αναπάντητα, για να το διαπιστώσουν και οι συνδημότες μας.
Επί της ουσίας τώρα. Στο αίτημά μας για χορήγηση των μελετών, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της κ. Γιαννούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό για να αντικρούσει τον ισχυρισμό σας ότι δεν ζητάμε ενημέρωση. Επειδή συνεχώς ζητάμε.
Όμως, ακόμη και στην περίπτωση που είχαμε γνώση των μελετών αυτών που μας είχατε στείλει, δεν θα μας ήταν επαρκείς σήμερα, γιατί είναι αρκετά παλιές (2012-2015) και έκτοτε ο Δήμος κατά ομολογία σας έχει προβεί σε πολλές ακόμη ενέργειες για την υλοποίηση των έργων στο κρηπίδωμα.
Η ουσία της τοποθέτησης του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ είναι ότι το σοβαρότατο θέμα του παραλιακού πεζόδρομου και της επικίνδυνης για την ασφάλεια των πολιτών καθίζησης έπρεπε 1. Να είχε έρθει ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση και 2. Δεν ενημερωθήκαμε για όλες τις ενέργειες του δήμου, για τις απαντήσεις του δημοσίου και για τους λόγους που το δημόσιο αρνείται να δώσει την άδεια επισκευής. Για να μπορέσουμε ενημερωμένοι να συμπορευτούμε ώστε να δοθεί λύση. Καλή συνέχεια»