Το τελευταίο διάστημα, ορισμένοι υποστηρικτές του δημάρχου στην προσπάθειά τους να απαντήσουν σε ανακοινώσεις της Κίνησής μας, οι οποίες δημοσιεύονται κυρίως σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβαίνουν σε σχόλια που χαρακτηρίζονται από προκατάληψη, με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς και υβριστικούς τόσο εναντίον του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” όσο και εναντίον της Ελένης Μπελιά, με τον ίδιο τον κ. Κονδύλη μάλιστα να δηλώνει συχνά την ευαρέσκειά του σε αυτά.
Άλλωστε, το παράδειγμα πρώτος το έχει δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος με την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Στο βάρος της βάσιμης και στοιχειοθετημένης κριτικής μας, ξεδιπλώνει μία επίθεση που ουδόλως αρμόζει στον πρώτο πολίτη της πόλης, με προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Δημόσιος διάλογος και αντιπαράθεση με επιχειρήματα είναι ξένα κατά πώς φαίνεται στους διοικούντες. Το επίπεδο πέφτει τόσο χαμηλά που απορείς πραγματικά…

Δημοσιεύουμε ένα ελάχιστο δείγμα από τη συμπεριφορά του Δημάρχου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με απίστευτες προσβολές απέναντι στις δημοτικές συμβούλους μας, απέναντι στην Κίνηση και κατ’ επέκταση απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας που ψήφισαν και στηρίζουν το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”.

Η τακτική της λάσπης και της στρέβλωσης των θέσεων του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, η τακτική των προσωπικών επιθέσεων που ακολουθεί συστηματικά πια το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του κ. Κονδύλη, επιστρατεύοντας και τα φιλικά τοπικά ΜΜΕ, καταδεικνύουν ότι έχει διαλέξει τον δρόμο του λαϊκισμού αντί για τον διάλογο και τη δημοκρατική αντιπαράθεση.

Στη Δημοκρατία, όμως, οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου χωρίς αντιπολίτευση δεν μπορεί να υπάρξει. Και κανένας, μα κανένας, δεν πρόκειται να φιμώσει τη διαφορετική άποψη ούτε και να καταργήσει με τον εκφοβισμό τον θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευσης.

Δεν ξεχνάμε την -εκδικητική όπως απεδείχθη- πειθαρχική δίωξη που άσκησε η διοίκηση του κ. Κονδύλη πριν από ενάμιση χρόνο εναντίον της Ελένης Μπελιά και άλλων συμβούλων της αντιπολίτευσης, δίωξη που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Κατέδειξε, όμως, μέχρι πού είναι ικανοί να το πάνε.

Για να δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τη συμπεριφορά του Δημάρχου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τις/τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

(ο πίνακας είναι του Paul Klee, Η μάχη του Δράκου ΙΙ,1926)