Στον Άλιμο τα πεζοδρόμια φαίνεται ότι δεν είναι για τους πεζούς …

Κι ας είναι παιδιά ή γονείς με καρότσι ή άτομα με κινητικές δυσκολίες ή ηλικιωμένοι με το καρότσι της λαϊκής. Για κάποιους συμπολίτες μας ισχύει το «παρκάρουμε όπου μας βολεύει» και το πεζοδρόμιο δεν είναι κοινόχρηστος δημόσιος χώρος αλλά προέκταση της ιδιοκτησίας μας.

WP_20180117_16_49_27_Pro KOM
WP_20180117_16_47_46_Pro
Κάποιοι τσιμεντώνουν τα ρείθρα, δηλαδή τα αυλάκια στις άκρες και κατά μήκος του δρόμου που χρησιμεύουν για να φεύγουν τα νερά, διαμορφώνοντάς τα σε ράμπες. Να μη  χαλάμε και τα λάστιχα ανέβα – κατέβα ….

Ακόμη χειρότερα, συχνά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν όλο το πλάτος του πεζοδρομίου και δεν αφήνουν καθόλου χώρο για την διέλευση των πεζών.

Οι ταχείες διελεύσεις και οι σταθμεύσεις σε πεζόδρομους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας οργιάζουν.

Τα πλαστικά κολωνάκια είναι για να μην παρκάρουμε στις γωνίες και για να μην εμποδίζεται η ορατότητα. Πολλοί οδηγοί όμως τα αγνοούν και παρκάρουν  απ΄έξω.

Στη διασταύρωση Λεωφ. Ιωνίας και Μυρτιδιωτίσσης επικρατεί κομφούζιο από τα παρκαρίσματα ή και διπλοπαρκαρίσματα καμμιά φορά και τις παράνομες διελεύσεις οχημάτων με ταχύτητα. Μπήκε πρόσφατα και μία απαγορευτική διαγράμμιση, αλλά χωρίς νόημα και χωρίς αποτέλεσμα.
WP_20180118_12_03_10_Pro KOMM
Και το αποκορύφωμα  : κάποιος έχει βάλει απαγορευτικό σήμα για να μην έχει κανείς αμφιβολία τίνος είναι  και σε τι χρησιμεύει το πεζοδρόμιο …

Απλό είναι και αυτονόητο:

Πρέπει εμείς οι ίδιοι να δείχνουμε σεβασμό στους συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως σε αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα.
Τα πεζοδρόμια είναι ι ε ρ ά!!!

Ο Δήμος και η Τροχαία θα πρέπει να ασκούν έλεγχο, να κάνουν συστάσεις και να επιβάλουν τα απαιτούμενα πρόστιμα χωρίς αμέλεια, εγκράτεια, ενοχή ή ωχαδερφισμό.

______________________

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 8/5/18 : Δημοσιεύουμε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα εκλεγμένων, παρκαρισμένα κοντά στο Δημαρχείο, χωρίς σεβασμό στους πεζούς και τους άλλους οδηγούς. Τις φωτογραφίες μας τις έστειλαν δημότες. Τα σχόλια δικά σας.