Το εικονιζόμενο σαμαράκι βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου (της ΦΑΜΑΡ) στην διασταύρωση με την οδό Καρναβία, δίπλα στο ρέμα. Δεν είναι κατασκευασμένο από στοιχεία καουτσούκ πακτωμένα στο οδόστρωμα, αλλά το ίδιο το οδόστρωμα έχει διαμορφωθεί σε σαμαράκι με τοποθέτηση κυβόλιθων.  Όμως, όπως  φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι κυβόλιθοι πριν από το σαμαράκι έχουν υποχωρήσει και έχει σχηματιστεί μια μεγάλη βαθιά λακκούβα. Το αποτέλεσμα είναι τα διερχόμενα αυτοκίνητα ακόμη και αν μειώσουν την ταχύτητά τους, να χτυπούν με δύναμη από κάτω. Είναι εμφανείς άλλωστε οι φθορές που έχουν προκληθεί στους κυβόλιθους από τις συνεχείς προσκρούσεις. Αν ο οδηγός το ξέρει, περνά από την αριστερή άκρη του οδοστρώματος με πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική ταχύτητα.

Δημότες πριν από μήνες, ειδοποίησαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για το πρόβλημα, όμως καμία εργασία δεν έγινε ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά. Το μόνο που έκαναν οι υπηρεσίες είναι να το βάψουν κίτρινο, όπως άλλωστε προβλέπεται να είναι.

Το αποτέλεσμα ; φυσικά κανένα αφού τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να χτυπάνε. Όσο για το χρώμα σύντομα ξέβαψε όπως ήταν επόμενο.

Να πούμε εδώ ότι η ύπαρξη του σαμαριού  είναι δικαιολογημένη. Είναι απαραίτητο στο σημείο εκείνο τα οχήματα τα μειώνουν ταχύτητα, το όριο άλλωστε είναι 30 χλμ/ώρα και λίγο πιο κάτω 20 χλμ/ώρα. Πέραν του οτι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, σε μικρή απόσταση μετά ο δρόμος στρίβει απότομα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Υπάρχουν βέβαια τα σχετικά σήματα, αλλά συχνά οι οδηγοί τα αγνοούν και αναπτύσσουν ταχύτητα καθώς η Αγ.Δημητρίου είναι σε μεγάλο μήκος της σχεδόν ευθεία.

Είναι ανάγκη άμεσα η δημοτική αρχή να το επισκευάσει και να ασχοληθεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, ωστε να δώσει λύση που θα προστατεύει τα οχήματα αλλά κυρίως τους  ανθρώπους.

 

WP_20171109_15_18_54_Pro

 

 

Advertisements