Διευρύνεται το έλλειμμα δημοκρατίας στη διοίκηση του Δήμου μας, καθώς ο κ. Κονδύλης και οι αντιδήμαρχοί του μετά τις πολυάριθμες πειθαρχικές διώξεις εναντίον υπαλλήλων, πέρασαν πλέον σε μηνύσεις τόσο κατά του ίδιου του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων όσο και συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Αφορμή για μία ακόμη φορά η συμπαράσταση που έδειξαν στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου, η οποία έχει καταγγείλει τον πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα χρήματα του επιδόματος των 176 ευρώ.

► Ο αυταρχικός κατήφορος του κ. Κονδύλη δεν έχει τελειωμό, βυθίζοντας σε απέραντη ανυποληψία τον Δήμο Αλίμου.

► Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι ζητά την άμεση απόσυρση των μηνύσεων!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Γ.ΚΑΠΡΑΛΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Είναι πρωτοφανές αλλά το ζήσαμε κι αυτό μια Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει την αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με μηνύσεις και διώξεις.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Καπράλος μαζί με συνδικαλιστές από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ κάναν το αυτονόητο να υπερασπιστούν τη μη δίωξη της αντιπροέδρου του Σωματείου που αντέδρασε στον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ στις 23 Δεκεμβρίου το 2014 . Η Δημοτική αρχή επέλεξε να μεταφέρει αυτή την αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Η Δημοτική Αρχή επικαλείται ότι υπερασπίζεται την νομιμότητα. Δυστυχώς όμως από τη μέχρι τώρα στάση της στην πράξη αποδεικνύεται ότι η νομιμότητα αφορά μόνο τα συμφέροντα της διοίκησης ενώ όταν πρόκειται για δικαιώματα των εργαζόμενων τότε η νομιμότητα πάει περίπατο και την θέση της παίρνει ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία των διοικούντων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή

  • Να αποσύρει άμεσα την μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου του Σωματείου και των άλλων συνδικαλιστών.
  • Να σταματήσει κάθε αυταρχική δίωξη κατά συναδέλφων στον Δήμο.
  • Σε αντίθετη περίπτωση την προειδοποιούμε ότι θα βρει απέναντι τους εργαζόμενους του Δήμου που είναι ήδη αγανακτισμένοι με το συνολικό αυταρχικό, εντατικοποιημένο και αντιδημοκρατικό τρόπο που συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της στην καθημερινότητα των εργαζομένων του Δήμου.

ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Καπράλος Ιωάννης
Η Γραμματέας, Παπαχρίστου Αναστασία

Άλιμος, 22-11-2017


(48)
Advertisements