Την αστυνομία κάλεσε ο δήμαρχος προκειμένου, την περασμένη Τρίτη 4 Απριλίου, να αντιμετωπίσει τη δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστικών εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, που απαιτούσαν να μην προχωρήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά εργαζομένης του Δήμου μας.

Ανεξάρτητα από την ουσία του θέματος της στοχευμένης πειθαρχικής δίωξης της εργαζόμενης του Δήμου μας και της εξοντωτικής πειθαρχικής ποινής που προτάθηκε από τον κ. Κονδύλη.

Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης για το (άγνωστο) πού έχουν πάει τα χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν ως ασφαλιστικές εισφορές και παρακράτηση φόρου εισοδήματος από το επίδομα που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.20170404_151035-1

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να καλείται η αστυνομία (από την Άμεση Δράση και την Ασφάλεια μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου και τον Ταξίαρχο των Νοτίων) για να παρέμβει στη λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου του Δήμου μας, αποσπώντας την μάλιστα από τον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο της.

Ακόμα και όταν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που παρακολουθούσαν όσα διαδραματίζονταν απαίτησαν την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας, δεν ίδρωσε το αυτί του δημάρχου. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι τα μέσα εκφοβισμού που επιχείρησε να χρησιμοποιήσει δεν ήταν αποτελεσματικά και τελικώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε…

Η πρακτική που εγκαινίασε ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του με την κλήση της αστυνομίας φαίνεται ότι υπαγορεύεται από την αντίληψη της “πρώτης φοράς”. Αρκεί να θυμηθούμε αυτό που είχε ειπωθεί από τον κ. Διαμαντή κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις πειθαρχικές διώξεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (11/1/2017): “Τι να κάνουμε; Για όλα τα πράγματα υπάρχει η πρώτη φορά.” Μόνο που τέτοιες “πρώτες φορές” δεν αφορούν σε πρωτότυπες πράξεις, άξιες επαίνου. Τέτοιες “πρώτες φορές” αποτελούν ντροπή για τη διοικούσα αρχή, όνειδος για τον Δήμο μας.

  • Ζητούμε να σταματήσει αμέσως η πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.
  • Απαιτούμε να μην επαναληφθούν τέτοιες αντιδημοκρατικές, νοσηρές και επικίνδυνες πρακτικές στον Δήμο μας.

20170404_152655-1

17814504_1882030035385137_5664376381845183076_o

(34)

Advertisements