Σε σοβαρή αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ορίζονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει προβεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης.

Άγνωστο πώς, ο αντιπρόεδρος που προτάθηκε και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 13/3/2017 αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, αναπληρωματικό μέλος με ταυτόχρονη αλλαγή και άλλων τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η θέση του αντιπροέδρου είναι έμμισθη (180 ευρώ μηνιαίως) και ότι ο δημοτικός σύμβουλος που προτάθηκε από τον δήμαρχο δεν θα ελάμβανε την αποζημίωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου.

Επιπλέον, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τον ορισμό εκπροσώπου μαθητών, αυτό δεν έγινε. Έτσι η πλειοψηφία εξασφάλισε εννέα αντί για οκτώ εκπροσώπους!

4

Η προχθεσινή (28/3/2017), πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση μελών του. Η εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης, Αγγ. Τσάτση, ζητώντας να μιλήσει για τη σοβαρή παραποίηση του πρακτικού και για τις παραλείψεις, δέχθηκε σκαιά επίθεση από την πρόεδρο και αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Δώρα Σύρμα, η οποία δεν της επέτρεψε να μιλήσει. “Απαντούσε”, μάλιστα, η κ. Σύρμα σε αυτό που επρόκειτο να πει η κ. Τσάτση, πριν καν εκείνη τοποθετηθεί!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης, φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αλλοίωση της απόφασης και για τη μη επικύρωση των αλλαγών. Αν και υπήρχε η δυνατότητα να επικυρωθεί η αλλαγή της απόφασης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (24/3/2017), οι διοικούντες τον Δήμο μας δεν δίστασαν να αδιαφορήσουν για τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται νόμιμα και δημοκρατικά η Σχολική Επιτροπή.

Συνεχίζουν να θεωρούν ότι μπορούν να διοικούν χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία σε κανέναν!

 

Advertisements