Η παρακάτω επιστολή εστάλη στο vimaonline στις 5/5/2016 ως απάντηση στο από 27/4/2016 δημοσίευμα με τίτλο “Άλιμος: Μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων”.

Κύριε Κονταρίνη,
με το άρθρο σας “Άλιμος: Μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων” (27/4/2016) υπερασπίζεστε με πολλή βεβαιότητα και πάθος τον κ. Κονδύλη και τη διοίκησή του, κατακρίνοντας εμάς ότι είμαστε αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων. Ίσως, λοιπόν, είστε εσείς σε θέση να μας γνωρίσετε γιατί επί δεκαπέντε μήνες (ναι, καλά διαβάσατε, δεκαπέντε μήνες) ο κ. Κονδύλης δεν απαντά σε αιτήσεις που έχουμε καταθέσει προκειμένου να ενημερωθούμε αναλυτικά πάνω σε σημαντικά ζητήματα της πόλης μας;
Ορισμένα από αυτά αφορούν πολύ σοβαρά θέματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Δήμου καθώς και με τη διαχείριση των οικονομικών μας, όπως:
α. τη λειτουργία της ΚΟΙΝΣΕΠ “Πολίτες σε δράση”, η οποία για υπηρεσίες τριών μηνών στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΘΟΠΑΑ) πληρώθηκε με 180.000 ευρώ (20/1/2015),
β. τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας (7.000.000 ευρώ), χωρίς τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού (22/6/2016),
γ. τις συμβάσεις των Συμβούλων που έχει προσλάβει ο δήμαρχος, οι οποίες δεν έχουν όλες αναρτηθεί στη Διαύγεια, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία (8/12/2015),
δ. τη συνεργασία του ΘΟΠΑΑ με την Αθλητική Ένωση Καλαμακίου (ΑΕΚ Αλίμου), η οποία προσφέρει υπηρεσίες από το φθινόπωρο του 2015 έως σήμερα επιχορηγούμενη με το ποσό των 100.000 ευρώ (27/1/2016),
ε. την παροχή υπηρεσιών από την εταιρεία ALIFE ΣΑΛΗΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΤΙΑ & ΣΙΑ, με την οποία ο Δήμος μας υπέγραψε δύο σπάταλες συμβάσεις, 59.655 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και 67.994,40 ευρώ για τις αποκριάτικες (2/2/2016). Παρεμπιπτόντως, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον γειτονικό μας δήμο Αγ. Δημητρίου κόστισαν περί τις 10.000 ευρώ.
Για να μην πούμε ξανά ότι άλλες εξηγήσεις μάς έδωσε ο δήμαρχος όταν τον επισκεφθήκαμε με δική μας πρωτοβουλία για την υπόθεση “Πανούση”, και άλλες έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με πρωτοβουλία της… ανεύθυνης αντιπολίτευσης.
Ο κατάλογος έχει συνέχεια, αλλά δεν θέλουμε να σας κουράσουμε. Αν κάνετε έρευνα πάνω σε αυτά, θα καταλήγατε ίσως σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και θα βλέπατε ότι η αντιπολίτευση ζητά ενημέρωση, την οποία κατ’ επανάληψη αρνείται να μας δώσει ο κ. Κονδύλης και απορούμε γιατί, αφού και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θέλει τη συνεργασία μας. Πώς θα συνεργαστούμε και πώς θα καταθέσουμε προτάσεις, όταν η διοίκηση ασκείται με τόση αδιαφάνεια και όταν δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες; Και όλα αυτά παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ορισμένοι “ξεχνούν” ότι ο Δήμος ανήκει σε όλους μας. Η δημοκρατία και η διαφάνεια έχουν πάει περίπατο… Το ίδιο και τα -κούφια όπως αποδεικνύεται- λόγια περί υπευθυνότητας και σοβαρότητας που συχνά ακούμε στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο.
Η… αφωνία στις αιτήσεις μας εναλλάσσεται, όμως, με τη λαλίστατη επίθεση του δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια, όπου συνήθως παραποιούνται οι τοποθετήσεις μας και δεχόμαστε ακόμα και προσωπικές επιθέσεις. Σε ό,τι αφορά δε το σημείο του κειμένου σας περί σωματοφυλάκων, το μόνο που αξίζει απάντησης είναι να διαψεύσουμε ότι ο δημότης (που κατηγορείται για ασέβεια στον δήμαρχο!) κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του δημάρχου. Το στιγμιότυπο ήταν καταγεγραμμένο στο βίντεο του δημοτικού συμβουλίου, έως τη στιγμή που η πρόεδρος ζήτησε να σταματήσει η βιντεοσκόπηση. Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο έχει κοπεί το συγκεκριμένο σημείο… Μήπως θυσιάστηκε και αυτό στο βωμό της καλής εικόνας του δημάρχου;

Όσο για το υπόλοιπο περιεχόμενο του κειμένου σας, το οποίο άλλο δεν κάνει παρά να παραπληροφορεί τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές σας, απλώς παραθέτουμε την ομιλία της κ. Μπελιά, όπως καταγράφεται στο βίντεο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:
“Εμείς καταλαβαίνουμε όλους αυτούς τους μήνες ότι όταν υπάρχουν σύνορα κλειστά και όταν όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενηθούν, πρέπει να μπουν σε κάποιος χώρους οργανωμένους, ελεγχόμενους. Δεν μπορεί να είναι στους δρόμους. Σίγουρα η υποδομή που υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό είναι για να φιλοξενεί λιγότερους πρόσφυγες. Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Αλλά εμείς βλέπουμε ότι γίνεται μία προσπάθεια αυτή τη στιγμή να παρουσιαστεί μία κατάσταση με έναν πολύ υπερβολικό τρόπο, γιατί γνωρίζουμε ότι ο χώρος είναι κατά το δυνατόν καθαρός, είναι φυλασσόμενος ο χώρος. (διακοπή) Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μας δείχνει από τη μεριά σας ότι υπάρχει μια ξενοφοβική…, μια ανησυχία και συνδέετε τους πρόσφυγες με τη μετάδοση ασθενειών και με την απειλή της ασφάλειας των πολιτών του Αλίμου και των γύρω περιοχών. Έχετε στείλει μία επιστολή στα μέιλ μας, η οποία συνδέει τους ψεκασμούς και το περιπολικό με τους πρόσφυγες. Είναι πράγματα που ούτως ή άλλως γίνονται στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχουν σχέση οι ψεκασμοί με τους πρόσφυγες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα δεύτερο περιπολικό γιατί πράγματι γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες και ελέγχους στις γειτονιές, γύρω από τα σχολεία. Είναι θέματα που τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Αλλά είναι μεγάλο λάθος, δείχνει ξενοφοβική στάση το να λέτε – κι εσείς που είστε ο πρώτος πολίτης – ότι αυτά έχουν σχέση με τους πρόσφυγες. Αν έχετε υπόψη σας κάποιο συμβάν επίθεσης πρόσφυγα σε συμπολίτη μας να μας το αναφέρετε. Εμείς δεν έχουμε ακούσει ποτέ τίποτα τέτοιο.
Μας είπατε ότι ο Δήμος μας καθημερινώς, αν θυμάμαι καλά δύο φορές την ημέρα, καθαρίζει τον χώρο. Εμείς έχουμε, όμως, πληροφορηθεί από επίσημες οργανώσεις που καθημερινά έχουν την ευθύνη του καθημερινού ιατρείου, η οργάνωση Fair Planet, ότι δυστυχώς δεν γίνεται καθημερινή αποκομιδή και καθαριότητα από τον δήμο Αλίμου (νέα διακοπή). Κ. πρόεδρε, σας παρακαλώ προφυλάξτε με. Σας παρακαλώ, ζητήστε από τον δήμαρχο να μη με ξαναδιακόψει. Αν θέλει ο δήμαρχος, να απαντήσει και να το διαψεύσει. Αυτοί είναι οι κανόνες του διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο. Θα με κάνει να αυτολογοκρίνομαι; Δεν θα αυτολογοκριθώ, επειδή δεν σας αρέσουν αυτά που λέω. Διαψεύστε τα. Θα φέρω και τη δήλωση του Fair Planet. (νέες διακοπές) Κ. πρόεδρε, είστε υπεύθυνη για τη διαδικασία.
Αν πραγματικά θέλουμε ως Δήμος να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατάσταση, να αποσυμφορηθεί – όπως αναφέρεται και στην επιστολή των δημάρχων – ο χώρος του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού, τότε θα πρέπει να δώσουμε προτάσεις. Και η πρόταση είναι όπως αναφέρετε πολύ σωστά να δημιουργηθούν μικρές δομές φιλοξενίας και περιμένουμε από εσάς, δήμαρχε, και στην επιτροπή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο να προτείνετε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, ώστε πραγματικά να σταματήσει αυτή η κατάσταση που δεν είναι καλή, αυτό το γνωρίζουμε αλλά δεν είναι και έτσι όπως τα παρουσιάζετε.”

Σε αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κ. Μπελιά ουδέποτε επιχείρησε να αποδείξει ότι όλα είναι καλά στο Ελληνικό. Όποιος λέει και γράφει το αντίθετο ή δεν ξέρει να διαβάζει και να ακούει ή συνειδητά επιλέγει να “δημοσιογραφεί” ανακατεύοντας χώμα και νερό.
Αν, όπως γράφετε -αλλά δεν ξέρουμε αν πραγματικά το πιστεύετε- στην εισαγωγή του κειμένου σας, η αντιπολίτευση πρέπει να ελέγχει την εξουσία, τότε ήταν χρέος μας να ερωτήσουμε τον δήμαρχο για τις επώνυμες δημοσιεύσεις σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος, πολύ απλά, θα μπορούσε να διαψεύσει τις πληροφορίες που μετέφερε η επικεφαλής μας. Επέλεξε, όμως, για μια ακόμη φορά τη γνωστή μέθοδο της επίθεσης, άνευ επιχειρημάτων βεβαίως, και του αποπροσανατολισμού της συζήτησης.

Όσον αφορά την “ταμπέλα” που μας βάλατε ότι το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: λυπούμαστε που δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν αυτοδιοικητικές Κινήσεις που μπορεί να κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με κάποια κόμματα, δεν ταυτίζονται, όμως, με αυτά. Εντούτοις, τα μέλη μας που έχουν συμμετοχή σε πολιτικά κόμματα (όχι σε ένα κόμμα…) ουδέποτε το απέκρυψαν. Αντιθέτως, πρέπει να απασχολήσει ότι ο δήμαρχος εμφανίζεται ακομμάτιστος, αλλά την ίδια στιγμή παρευρίσκεται σε γεύματα διάσωσης κομμάτων, της κ. Γεννηματά εν προκειμένω, ως αυτοδιοικητικό στέλεχος μάλιστα του εν λόγω κόμματος… Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση…

Αλήθεια, λοιπόν, κ. Κονταρίνη, πιστεύετε ότι η διοίκηση του κ. Κονδύλη αδικείται από τη δική μας ανεύθυνη αντιπολίτευση και ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων; Εμείς σας συμβουλεύουμε να μην την υπερασπίζεστε με τόση ευκολία. Μαζί με αυτή μπορεί να εκτεθείτε και εσείς…

Άλιμος, 5 Μαΐου 2016


Το άρθρο του κ. Κονταρίνη στο vimaonline.gr

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε οποιοδήποτε βαθμό διοίκησης (Βουλή, περιφερειακά συμβούλια, δημοτικά συμβούλια) είναι να ελέγχει την εξουσία, να κάνει εποικοδομητική κριτική, να υποβάλλει προτάσεις και ενδεχομένως διεξόδους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και η εκάστοτε ηγεσία, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό. Εξ άλλου, ο ρόλος, τόσο της διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος.
Έτσι θα έπρεπε να είναι. Πολλές φορές όμως, και σ’ ότι αφορά την αντιπολίτευση, χρησιμοποιούνται απ’ αυτήν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ώστε να αποδείξει ότι μόνο εκείνη διαθέτει την απόλυτη αλήθεια, προσπαθώντας παράλληλα να λοιδορήσει και να υποσκάψει τη διοίκηση. Η ένταση αυτών των τακτικών σε επίπεδο Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαφέρει από Συμβούλιο σε Συμβούλιο.
Ένα τέτοιο δείγμα αντιπολιτευτικής πρακτικής διαπιστώνεται στο δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου, όπου η παράταξη της ήσσονος μειοψηφίας «Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), έχει επιδοθεί σ’ έναν «αγώνα» άκαρπης αντιπολίτευσης, ξεπερνώντας πολλές φορές κάθε όριο χρησιμοποιώντας -από άγνοια ή εσκεμμένα- ψέμματα εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη.

Η συζήτηση για το Ελληνικό
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο δήμος μέσα στο χώρο του Ελληνικού (καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, απολυμάνσεις κ.α.), χωρίς μάλιστα να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος. Αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που πήραν οι πέντε δήμαρχοι των παραλιακών δήμων γύρω από το Αεροδρόμιο (Κονδύλης, Κωνσταντάτος, Παπανικολάου, Χατζηδάκης και Κωνσταντέλλος) να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό-γκέτο του πρώην Αεροδρομίου.
Επικαλέστηκε δε, και τα δύο επίσημα έγγραφα κρατικών οργανισμών, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ελληνικό Α.Ε. (της κρατικής εταιρείας που είναι ο διαχειριστής του χώρου), τα οποία περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, τονίζοντας και επισημαίνοντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο καταυλισμός του Ελληνικού θα πρέπει να αδειάσει «χθες».
«Οι πραγματικοί αλληλέγγυοι είμαστε εμείς, οι Δήμοι» είπε, «γιατί βάζουμε χρήματα από τα περιορισμένα έτσι κι αλλιώς οικονομικά μας, βάζουμε τις υπηρεσίες μας να καθαρίζουν και ν’ απολυμαίνουν χώρους για να μην αρρωστήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να μη μεταφερθούν ασθένειες σ’ όλη τη γύρω περιοχή.
Δεν είναι αλληλέγγυοι αυτοί οι οποίοι επί χρήμασι δραστηριοποιούνται μέσα στο Ελληνικό. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί αλληλέγγυοι και όχι οι ΜΚΟ. Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσα χρήματα πληρώνουμε για να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να τα μεταφέρουμε στη χωματερή;» τόνισε ο κ. Κονδύλης.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αλίμου είπε πως όλες οι δομές στο Ελληνικό πρέπει να κλείσουν «χθες» κι όχι αύριο, για τους λόγους που το ίδιο το Κράτος έχει επισημάνει και αναρωτήθηκε για μια ακόμα φορά γιατί δεν ανοίγουν κλειστά στρατόπεδα να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν και τις ανάλογες υποδομές (κοιτώνες, μπάνια, τουαλέτες κ.λπ.).

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
Όταν πήρε το λόγο η παράταξη «Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι» η κατάσταση εξετράπη. Η επικεφαλής της, προκειμένου να αποδείξει ότι όλα είναι καλά μέσα στον καταυλισμό-γκέτο του Ελληνικού, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια παραποίησης γεγονότων, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς εναντίον του δημάρχου και λέγοντας ψέμματα, όπως κατέδειξε στην απάντησή του ο Δήμαρχος.
Η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Μπελιά δεν δίστασε αναφερόμενη στην επιστολή αγωνίας των πέντε δημάρχων προς τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση στο Ελληνικό, να χαρακτηρίσει ως «ξενοφοβικό» τον δήμαρχο διότι, -αν είναι δυνατόν- συνέδεσε τους ψεκασμούς που κάνει ο δήμος με τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό, παραβλέποντας το γεγονός ότι από τα μέσα του Μάρτη το ΚΕΕΛΠΝΟ με επείγον έγγραφό του προς όλους τους δήμους, εφιστούσε την προσοχή στον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών νόσων και τόνιζε την άμεση ανάγκη ψεκασμών για τα κουνούπια, ιδιαίτερα σε δήμους που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.
Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι άγνωστες από τους ανθρώπους που πρόσκειται στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον όσων διατυπώνουν διαφορετικό λόγο ή άποψη και δημόσια καταδεικνύουν παραλείψεις της κυβέρνησης και του κράτους, ιδιαίτερα δε, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.
Για τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και προσπαθούν να προασπίσουν την δημόσια υγεία και ασφάλεια, και στην προκειμένη περίπτωση ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, από την ομολογουμένως κακή κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό του Ελληνικού, που τείνει να γίνει η νέα Ειδομένη στα νότια προάστια, βαφτίζονται «ξενοφοβικοί».

Τι είπε λοιπόν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ:
● Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας στον καταυλισμό του Ελληνικού και ότι ο χώρος φυλάσσεται.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στον χώρο του αεροδρομίου σε κάθε βάρδια υπάρχουν 10 αστυνομικοί για 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εντολές να μην ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τον καταυλισμό, έχοντας ουσιαστικά διακοσμητική παρουσία. Οι συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων είναι καθημερινό φαινόμενο.
● Αμφισβήτησε ότι ο Δήμος Αλίμου μαζεύει τα σκουπίδια και κάνει καθαριότητα στο χώρο, επικαλούμενη κάποια δήλωση που είχε βρει στο ίντερνετ από τη ΜΚΟ «Fair Planet».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο δήμος Αλίμου καθαρίζει τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα τους κάδους από τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας, πλένει, απολυμαίνει και οι εργαζόμενοι του δήμου υπερβάλλουν εαυτούς μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Έτσι, εκτός από την πόλη του Αλίμου, ο Δήμος καθαρίζει ουσιαστικά άλλη μια περιοχή-καταυλισμό με δικά του έξοδα, χωρίς η κεντρική κυβέρνηση να του έχει διαθέσει ούτε ένα κονδύλι για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Εκτός αυτού, ο δήμος επιβαρύνεται και με τα τέλη ταφής των απορριμμάτων στην χωματερή.
● Ο δημοτική αρχή Αλίμου είναι «ξενοφοβική».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν δεχθεί δυσανάλογο φορτίο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα όρια των δήμων τους. Μάλιστα, όπως γνωρίζει και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας με τον οποίο επανειλημμένα έχουν συναντηθεί, οι Δήμαρχοι έχουν συμβάλλει ουσιαστικά, ώστε η φιλοξενία να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και πιο αξιοπρεπής για όλους. Αντιθέτως, η κυβέρνηση δεν τήρησε την υπογραφή της και δεν εκκένωσε τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στις 31 Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί. Επίσης τριπλασίασε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε (άθλιες συνθήκες υγιεινής, αρρώστιες, συμπλοκές κτλ).
● Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή του Αλίμου θα πρέπει να προτείνει και να δημιουργήσει χώρους φιλοξενίας μέσα στο Δήμο Αλίμου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο δήμαρχος Αλίμου έχει προτείνει εδώ και πολλούς μήνες σε όλα τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ – ΠΕΔΑ), αλλά και προσωπικά στον κ. Μουζάλα, όλοι οι δήμοι σε όλη την επικράτεια να ανοίξουν δομές φιλοξενίας χωρητικότητας 200 – 300 μεταναστών και προσφύγων, ώστε η φιλοξενία να γίνεται σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες και οι τοπικές κοινωνίες να μην δέχονται μεγάλους φόρτους και πιέσεις από «γκέτο». Παρ’ όλα αυτά, Άλιμος, Ελληνικό-Αργυρούπολη και Γλυφάδα έχουν δεχτεί σχεδόν το 1/6 των μεταναστών της επικράτειας. Να σημειωθεί ότι δήμαρχοι οι οποίοι κατέβηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αποφεύγουν κάθε συζήτηση για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων σε δομές τους. Γι’ αυτούς τους δημάρχους η αρμόδια επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει τίποτα, παρά κατηγορούνται ως «ξενοφοβικοί» οι δήμαρχοι που έχουν βάλει «πλάτη» και έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού εθνικού θέματος.

Δήμαρχος Αλίμου: Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου κατά τη διάρκεια της απάντησης του δημάρχου στις κατηγορίες της κυρίας Μπελιά, επενέβη και ένα μέλος της παράταξής της («Άνω-Κάτω»), ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον δήμαρχο όταν αυτός άρχισε να καταρρίπτει μία-μία τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Ο συνεργάτης της κας Μπελιά σηκώθηκε όρθιος, διέκοψε τον δήμαρχο και απευθυνόμενος προς εκείνον «δημοκρατικά» του φώναξε:
«Τι λες ρε δήμαρχε.. Σοβαρέψου λίγο… Γίνε επιτέλους δήμαρχος!»
Όταν ο δήμαρχος Αλίμου του απάντησε ότι δεν δέχεται αστυνόμευση στις ιδέες του, το μέλος της παράταξης «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» του εξαπέλυσε νέα επίθεση, κινήθηκε προς το μέρος του επιθετικά και του φώναξε: «Μεγάλωσε πρώτα και έλα μετά να τα πούμε».
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης όταν «στριμώχνεται» πολιτικά, είναι να επιτίθεται στη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, να προκαλεί εντάσεις και οξύτητα και στη συνέχεια να αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας μάλιστα τη διοίκηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Αυτό έκαναν και χθες. Όξυναν τα πράγματα με δική τους υπαιτιότητα, διέκοψαν τη διαδικασία και αποχώρησαν.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Αλίμου δήλωσε στο vimaonline.gr: «Μπράβοι και ‘νταήδες’ και δεν χωράνε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Δεν φοβόμαστε και δεν ανεχόμαστε τις ύβρεις και τους τραμπουκισμούς. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακάθεκτοι για να αλλάξουμε την πόλη μας και για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του δήμου και της κοινωνίας. Εμείς δεν έχουμε «αφεντικά» και δεν υπηρετούμε κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση».


Το δελτίο τύπου της Δημοτικής μας Κίνησης

Advertisements