Δημήτρης Κλαυδιανός

Είναι εκπρόσωποι των Μνημονίων: δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ξεπούλημα της μαρίνας Αλίμου από το ΤΑΙΠΕΔ, την “αξιοποίηση” του Ελληνικού, το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που προωθείται για τους αιγιαλούς. Είναι παλαιοκομματικοί: πολιτεύονται με πελατειακά δίκτυα και υποσχέσεις σε ημετέρους, με τους μηχανισμούς που έστησαν τόσα χρόνια στη διοίκηση του δήμου ή μέσω… συλλόγων, με την προώθηση εποχιακής εργασίας ως προεκλογικής εργασίας – ομηρείας των συμβασιούχων. Είναι κυνικοί: η απάντησή τους στην “ανάπλαση” της λεωφ. Καλαμακίου ήταν αφοπλιστική: «Τι σε νοιάζει αν είναι έργο βιτρίνας; Με λεφτά του ΕΣΠΑ θα γίνει». Είναι ψεύτες: ένας- ένας (Ορφανός-Κονδύλης, Τσαμπαρλής) εμφανίζονται τάχα “ανεξάρτητοι”, δήθεν μας έπεσαν ουρανοκατέβατοι και δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και ιδεολογικό στίγμα, πολύ περισσότερο δεν έχουν παρελθόν και “έργο” στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ανεχτούμε ούτε ένα λεπτό ακόμη. Απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρέτησαν, από το δικό του πόστο ο καθένας, την καταστροφική πολιτική των μνημονίων στο Δήμο μας, όλους αυτούς που έχουν συνδέσει την πορεία τους με μικροπολιτικές τακτικές περασμένων ετών και με ρουσφέτια, απέναντι σε όλους αυτούς που άφησαν τον τόπο μας να μαραζώνει, ήρθε η ώρα να πούμε: Φτάνει Πια.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε κινητήριο μοχλό της κοινωνίας μας, τις αξίες της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της συλλογικότητας. Να βάλουμε τέλος στον ωχαδελφισμό και την ατομικότητα, στη μοναξιά και την απόγνωση της εποχής μας. Να ξεκινήσουμε τη διαδρομή ανατροπής και δημιουργίας, η οποία περνάει και από τον δήμο μας.

Ήρθε η ώρα για την αριστερά στον Δήμο μας, για το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ που είναι ανεξάρτητο από τα συμφέροντα που λυμαίνονται την παραλία -και όχι μόνο- και δεσμεύεται μόνο από τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των κατοίκων του Αλίμου. Μια αριστερή δημοτική κίνηση που στηρίζουν πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες, με κοινό στόχο να κάνουμε τον Δήμο μας μια γειτονιά ζωής και αλληλεγγύης. Μια δημοτική κίνηση που στηρίζουν ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, κατ’ αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης οι ΑΝ.ΕΛ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι, η οποία όμως λειτουργεί ως συλλογικότητα, με δημοκρατία, χωρίς αρχηγισμούς και άνωθεν υποδείξεις.

Ήρθε η ώρα για το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και δήμαρχο την Ελένη Μπελιά.

Γιατί τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο είδαμε πώς λειτουργούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα, είδαμε ανθρώπους με χαμηλότατο επίπεδο και ανύπαρκτο όραμα να συναλλάσσονται με τοπικούς δημοσιογράφους. Ταυτόχρονα, όμως, είχα τη χαρά να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, μεθοδικό, εργατικό, με πάθος για προσφορά, αγάπη και πίστη στη συλλογικότητα. Γιατί η Ελένη Μπελιά είναι ο άνθρωπος που αξίζουμε για δήμαρχο, ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη γειτονιά μας.

Γιατί ο Δήμος μας πρέπει να στηρίξει τα πληττόμενα στρώματα της γειτονιάς μας. Να ενισχύσει τις κοινωνικές του υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς καταργώντας τα τροφεία.

Γιατί πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τον πολιτιστικό μας οργανισμό και να δώσουμε χώρο έκφρασης στη νεολαία που ασφυκτιά μεταξύ καγκουριάς και γκλαμουριάς.

Γιατί η νέα γενιά έχουμε δείξει ότι δεν θέλουμε να κάνουμε τα λάθη των γονιών μας, δεν θέλουμε να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας, θέλουμε να αλλάξουμε και τη γειτονιά μας.

Γιατί αν ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα θα πούμε αντίο στην πραγματική ανακύκλωση και θα δημιουργήσουμε και άλλους διαπλεκόμενους “καρχαρίες”.

Γιατί το Καλαμάκι πρέπει από άχρωμο προάστιο “αποθήκης ύπνου” για ανθρώπους που εργάζονται (;) αλλού, να γίνει μια πόλη με ταυτότητα όπου θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας, θα μπορούμε να εκφραστούμε. Γιατί έχουμε φυσική ομορφιά, έχουμε ιστορία, είμαστε μέσα σε μια μεγαλούπολη που μπορεί να γίνει μητρόπολη. Γιατί η ανάπτυξη και η αξιοποίηση πρέπει και μπορεί να γίνει βάσει σχεδίου που θα σέβεται το περιβάλλον και το σύνταγμα, θα εξυπηρετεί κοινωνικές ανάγκες και θα υπάρχει κοινωνικός έλεγχος.

Γιατί οι δήμοι είναι η πλησιέστερη στον πολίτη εξουσία και πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο, γιατί αυτό είναι πραγματική δημοκρατία. Γιατί ο φασισμός έχει κάνει την ανησυχητική του εμφάνιση και στη γειτονιά μας, γιατί πρέπει να εξαφανιστεί.

Γιατί με το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, την Ελένη Μπελιά και τους ανθρώπους του Αλίμου μπορούμε στις 18 να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, συνεργασίας και δημιουργίας. Μπορούμε και πρέπει: έχει έρθει η ώρα!

……………………………………………….

Ο Δημήτρης Κλαυδιανός, γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στον Άλιμο. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο, πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά συνέχισε τις σπουδές του στο τµήµα Μουσικών Σπουδών Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος µε το “ΆΝΩ-ΚΑΤΩ” και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, διδάσκει κιθάρα στο Θουκυδίδειο Ωδείο και συμμετέχει στο κιθαριστικό κουαρτέτο Guitar 4tune.

Advertisements