Thalassinos Thodoris

Στηρίζω τη δημοτική κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” και την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Μπελιά 
Γιατί Ο Δήμος Αλίμου έχει ανθρώπους με αξίες, ανάγκες και όνειρα τα οποία αναλώνονται και τραυματίζονται από την φθαρμένη και αναποτελεσματική άσκηση της αυτοδιοικητικής εξουσίας. Στον πυρήνα της λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας βρίσκεται καλά εγκατεστημένο το παρωχημένο «δημαρχοκεντρικό» πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης με δύο «συστημικούς» παίκτες που εναλλάσσονται στην Διοίκηση του Δήμου μοιράζοντας αφειδώς και αδιαφανώς πολλά στους λίγους και ελάχιστα στην απόγνωση των πολλών. Η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αφορά σε μικρές «διευκολύνσεις» που ανακουφίζουν προσωρινά προσωπικά και διαιρούν διαχρονικά συλλογικά.
Γιατί Όταν το πολιτικό σύστημα φτιάχνει το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή του εθνικού και κοινωνικού πλούτου, για να αφαιρέσει σήμερα απ’ το δήμο μας τον φυσικό του πνεύμονα, την έκταση και τις εγκαταστάσεις της οργανωμένης παραλίας, της Μαρίνας και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, τον χώρο του πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και να τις ξεπουλήσει στο οποιοδήποτε ιδιωτικό συμφέρον που στοχεύει αποκλειστικά στο κέρδος.
Γιατί Οι επαγγελματίες της πολιτικής έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν, ειδικά όσοι έχτισαν επαγγελματική διαδρομή στην πολιτική. Τα μνημόνια αποτελούν σύμπτωμα πρακτικών και συμπεριφορών που βιώνει με τραυματικό τρόπο η αυτοδιοίκηση. Η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί από αυτούς που ακόμα πολιτεύονται με το ύφος και την αλαζονεία που έφεραν τα δεινά στον τόπο μας.
Γιατί Την ώρα που η κοινωνία πάει να λυγίσει, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μία ευκαιρία: να ξεφύγει από το μοντέλο της πόλης που καταναλώνει -την ψαλιδισμένη λόγω μνημονίων- κρατική επιχορήγηση και να πάει στο μοντέλο της πόλης που παράγει κοινωνικά αγαθά και δημοτικές υπηρεσίες με κοινωνική ανταποδοτικότητα για τους δημότες. Θεσμικοί και μη, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς έχουμε ευθύνη να φέρουμε τον δημότη συμμέτοχο-αρωγό διαμορφώνοντας ένα νέο κινηματικό μοντέλο λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.
Γιατί Η μετάβαση σε μία νέα αναπτυξιακή και παραγωγική αντίληψη απαιτεί αποκατάσταση της δημοκρατίας της πόλης και ανάπτυξη της κοινωνικής συμμετοχής με διαφάνεια ικανοποιώντας το ώριμο λαϊκό αίτημα για:
Δημοτο-κεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του
Γιατί Αν κάποτε η διεκδίκηση της δημοτικής αρχής ήταν ζήτημα προσωπικής φιλοδοξίας, πλέον αποτελεί ηθική υποχρέωση: να σταθούμε στην πρώτη γραμμή, να μιλήσουμε και να συν-διαμορφώσουμε.
Γιατί Η αντίσταση στα επονείδιστα μνημόνια και η επίδειξη αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης απαιτεί υπερβάσεις και ευρείες συνεργασίες. Ξεκινάει στη γειτονιά, συνεχίζει στην πόλη και διεκδικεί την Δημοτική Αρχή του Αλίμου με υποψήφια Δήμαρχο την δασκάλα-αγωνίστρια των κοινωνικών αγώνων την Ελένη Μπελιά.
Γιατί Η Ελένη, εμπνέει & διεγείρει με την αγωνιστικότητα που την διακρίνει, τον επαναστατικό ρομαντισμό των νεανικών μας χρόνων στους αγώνες διεκδίκησης των δημόσιων χώρων (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, άνοιγμα παραλιακού μετώπου, μαρίνα & δημοτικό κολυμβητήριο, κτήμα Γερουλάνου-Τράχωνες).
Γιατί Η Ελένη, μπορεί να υλοποιήσει με τον ρεαλισμό και την ευαισθησία που την χαρακτηρίζει, την εκπλήρωση των προσδοκιών μας για δομές Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης (Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο).
Άλλωστε, ο συνδημότης μας που ψάχνει κάθε βράδυ στον κάδο σκουπιδιών για λίγο φαγητό δεν μας συστήθηκε σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο … … δυο στενά πιο κάτω μένει και θυμάται πολύ καλά τι ψήφισε προχθές …
Σας καλώ να ξανα-διεκδικήσουμε την πόλη μας τον Άλιμο με υποψήφια Δήμαρχο την δασκάλα-αγωνίστρια Ελένη Μπελιά

«Δήμος δίπλα στους ανθρώπους – Πόλη μέσα στην Ζωή»!
«A bas du rave la plage» Κάτω από το πεζοδρόμιο υπάρχει η παραλία…
(Σύνθημα του Παρισινού Μάη του ’68 )

……………………………………………….

Ο Θοδωρής Θαλασσινός γεννήθηκε στην Αθήνα, μετοίκησε στον Άλιμο το 1996 και ανήκει πλέον στην γενιά των σαραντάρηδων.
Απόφοιτος της Δημόσιας Προτύπου Σχολής Αναβρύτων και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994).
Μαχόμενος Δικηγόρος σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού-Ναυτικού Δικαίου μέσα από τις γραμμές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς μέχρι την προαγωγή του «παρ’ Εφέταις».
Πτυχιούχος με υποτροφία του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Science) «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο (Ακαδημαϊκά έτη 1998-2000).
Απόφοιτος της Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ειδίκευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση & Περιφερειακή Ανάπτυξη (Ακαδημαϊκά έτη 2001-2003).
Eπιστημονικός συνεργάτης νομικών μαθημάτων στην Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) Πειραιώς (Ακαδημαϊκά έτη 2004-2011).
Προϊστάμενος-Διαχειριστής του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας και χωρών Βαλτικής (Έτη 2011-2012).
Εισηγητής-ομιλητής σε Διεθνή & Ελληνικά Συνέδρια σε θέματα τουρισμού & περιφερειακής ανάπτυξης. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και τουριστικά Σουηδικά.
Στο παρόν εργάζεται ως στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αιρετός Γεν. Γραμματέας στο Δ.Σ. του Πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου «Ένωση Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης» για τα έτη 2005-2009 (Δύο συνεχόμενες θητείες).
Αιρετός Γεν. Γραμματέας στο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου παλαιού Αλίμου «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος» για τα έτη 2007-2009.
Ως μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, ανοίγει πανιά και σαλπάρει στο πέλαγος με τον «Ναυτίλο» και πλήρωμα τους δύο υιούς του.

Advertisements