φωτογραφία

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι γιατί δεν θέλω να ανήκω σε μια γενιά προγεγραμμένη και προαποφασισμένη από τρίτους, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και στα σταθμά τους. Γιατί επιθυμώ οι νέοι άνθρωποι να έχουμε όχι μόνο βέβαιο παρόν, αλλά ελπιδοφόρο και όμορφο μέλλον, χωρίς να επερωτόμαστε για την ανεργία, τη μιζέρια και τη φτώχεια κάθε πρωί που ξυπνάμε και κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Γιατί οι έννοιες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας είναι καθήκον όλων μας να επαναποκτήσουν το νόημά τους στην εποχή που ζούμε. Γιατί η καθημερινότητα όλων μας δεν είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Γιατί ο πολιτισμός, οι τέχνες, η παράδοση, η ψυχαγωγία δεν είναι στατικές έννοιες και σίγουρα δεν τις αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Γιατί η γειτονιά μας είναι πολύ όμορφη για να αφήσει τους χώρους πρασίνου που έχει στα χέρια επενδυτών. Γιατί η παραλία ανήκει σε όλους και όχι σε λίγους. Γιατί ο λόφος Πανί έχει μεγάλη αξία για μας και όχι μόνο ιστορική.

Γιατί η προσπάθεια είναι συλλογική και όχι ατομική. Γιατί οι άνθρωποι αλληλεπιδρούμε και αλληλεξαρτόμαστε ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και ιδιότητας. Γιατί ο Δήμος μας είμαστε εμείς, οι «από τα κάτω» και είμαστε στην πόλη μας για να ζήσουμε όπως θέλουμε και όπως μας αρμόζει!

Τέλος, Ελένη Μπελιά γιατί η ενασχόλησή της με τα παιδιά την κάνει ακόμα πιο ευαίσθητη αλλά και κινηματικά ακόμα πιο δραστήρια προσπαθώντας να βοηθήσει ουσιαστικά και να δημιουργήσει ένα ομορφότερο μέλλον για τους μαθητές της αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, βάζοντας έτσι τη δική της πινελιά στους Πολίτες του Αύριο…

Για ένα δήμο δίπλα στους ανθρώπους, για μια πόλη μέσα στη ζωή!

…………………………………………….

Η Κατερίνα Γιαννούλη γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει στο Καλαμάκι. Το 2009 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εδώ και 5 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα εκπονεί και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο ΕΚΠΑ στον τομέα της Ιστορίας. Έχει συμμετάσχει σε μαζικά κινήματα και κοινωνικούς αγώνες και είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements