Με την Ελένη Μπελιά και τον Δημήτρη Κλαυδιανό στο λόφο Πανί

To notia.gr βρέθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Αλίμου με το συνδυασμό «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Ελένη Μπελιά -εκπαιδευτικό (δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο) και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κλαυδιανό, στο λόφο Πανί και συζήτησε μαζί τους για τους ελεύθερους χώρους στον Άλιμο και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«O Δήμος πρέπει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον – για την ποιότητα ζωής των κατοίκων»

Ελένη Μπελιά δασκάλα – υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με τον συνδυασμό «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι»»Ερχόμαστε στο λόφο Πανί με τα παιδιά. Προσπαθούμε να τα φέρουμε σε επαφή με αυτόν τον όμορφο χώρο και τους δίνουμε την ευκαιρία α γνωρίσουν τη μεγάλη ιστορία που έχει ο Άλιμος.Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος κοινόχρηστου αστικού πρασίνου αλλά χρειάζονται πολλά χρήματα για να αγοραστεί και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων.»

Δημήτρης Κλαυδιανός – δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με τον συνδυασμό «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι»:Εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο αν χτιστεί θα κόψει το λόφο στα δύο και θα χαθεί όλη αυτή η αίσθηση του ενιαίου χώρου πρασίνου.Δυστυχώς η τωρινή διοίκηση του δήμου αδιαφόρησε αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι το πάλεψαν από μόνοι τους».

Ελένη Μπελιά:»Οι ελεύθεροι χώροι λείπουν από τον Άλιμο ειδικά από το Κάτω Καλαμάκι, δεν έχουμε ούτε πλατεία.Ένας χώρος κοινωνικός που βρίσκεσαι με ανθρώπους συζητάς διασκεδάζεις, ξεκουράζεσαι. Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Ο δήμος για το δημόσιο συμφέρον αγωνίζεται.

Τα παιδιά όταν έρχονται εδώ μένουν ενθουσιασμένα γιατί έχουν μία πανοραμική θέα.Ο δήμος πρέπει να εντάξει όλα αυτά τα σημαντικά κομμάτια του σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα σήμερα δεν γίνεται μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι κάτοικοι ποιος είναι ο τόπος τους και να τον αγαπήσουν κιόλας.Ότι γίνεται από την μεριά των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή.

Advertisements