.

Τιμούμε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που με αυταπάρνηση πολέμησε κατά του φασισμού και ναζισμού για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που δημιούργησαν το μεγαλειώδες έπος στα βουνά και τις πόλεις και συνέβαλαν αποφασιστικά στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

Δεν ξεχνάμε ότι  ο ναζισμός στη Γερμανία του μεσοπολέμου φούντωσε στο έδαφος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του 20ου αιώνα.

Δεν ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ ήταν επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου για την υποταγή των εργαζόμενων και για την προετοιμασία του πολέμου που θα έφερνε κέρδη στους μεγιστάνες Κρουπ, Φον Τυσσεν κ.λπ.

ti

Ο ναζισμός κυβέρνησε με τη βία και το έγκλημα. Με το ρατσιστικό μίσος, τα τάγματα εφόδου, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια.
Διέπραξε τα απεχθέστερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Αιματοκύλισε την Ευρώπη και οδήγησε στο θάνατο δεκάδες εκατομμύρια, πριν απ΄ όλα νέους ανθρώπους.

Στην Ελλάδα ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά: Το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τη Βιάννο, το Χορτιάτη και τόσα άλλα.

Αυτά τα εγκλήματα δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ.

Και είναι απαράδεκτο και θλιβερό σήμερα στην Ελλάδα να υπάρχει στη Βουλή κόμμα νεοναζιστικό, η Χρυσή Αυγή, που  εμπνέεται απ΄ τις ναζιστικές ιδέες,  καθοδηγείται απ΄ το ιστορικό τους παράδειγμα και δρα με τάγματα εφόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι μια  οργάνωση λίγων εκατοντάδων νεοναζιστών για πολλά χρόνια, μέσα στο λίγο χρόνο της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, φούντωσε και ψηφίστηκε στις εκλογές από  χιλιάδες ψηφοφόρους.

Αυτό έγινε δυνατό γιατί στην Ελλάδα των μνημονίων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της παιδείας, της υγείας, του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων, της φτωχοποίησης των εργαζομένων, των απολύσεων, του «τσεκουρώματος» των μισθών και των συντάξεων, στην Ελλάδα των συσσιτίων,  οι κάλπικες υποσχέσεις τους και η δημαγωγία τους βρήκαν εύφορο έδαφος στην άγνοια, την αγανάκτηση και  την απελπισία.

Όμως, η νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου δεν μπορεί να μετατρέψει μια εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση σε πολιτικό κόμμα.

Γρήγορα άρχισαν να αποκαλύπτονται.

Στη Βουλή υπεράσπιζαν με ερωτήσεις και ψήφους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν ήταν αντισυστημική δύναμη όπως διακηρύσσουν αλλά αποδείχτηκαν το πιο «μακρύ χέρι» του συστήματος. Γι΄ αυτό είχαν δημιουργήσει θύλακες στην Αστυνομία και γενικότερα είχαν εξασφαλίσει την ανοχή  και την ατιμωρησία.

Τις νύχτες τραμπούκιζαν, έδερναν, μαχαίρωναν  και δολοφονούσαν ανενόχλητοι.

Ήταν η δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα τραγουδιστή Παύλου Φύσσα που αφύπνισε την ελληνική κοινωνία και ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα που έπρεπε από καιρό να έχει πάρει, χωρίς να χρειαστεί ο θάνατος του παλικαριού.

Η απάντηση στο φασισμό, που επαγγέλλεται  το μίσος, το ρατσισμό και τη βία, είναι οι αξίες της αλληλεγγύης των εργαζομένων, του πολιτισμού μας, της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, είναι η Δημοκρατία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Εμπνεόμενοι απ’ τα διδάγματα της   28ης  Οκτωβρίου και της Εθνικής Αντίστασης δίνουμε το δικό μας  αγώνα σε μια απ’ τις πιο κρίσιμες περιόδους για το λαό και την πατρίδα μας.

Να σταματήσουμε την καταστροφή και την εξαθλίωση της κοινωνίας μας.

Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και την τρόικα που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Να πετάξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας το φασισμό.

Για μια ζωή με αξιοπρέπεια και προοπτική.

 

 

 

Άλιμος, Οκτώβριος 2013

Advertisements