ano kato sto D.S. copyΘέμα που κυριάρχησε στο Δ.Σ. για περισσότερο από δύο ώρες ήταν η παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού σε υπό σύσταση σωματείο με την επωνυμία «Ελλήνων Πάλη». Το σχετικό αίτημα είχε απορριφθεί ομόφωνα από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά το θέμα επανήλθε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ).

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατακλύστηκε από γονείς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την προώθηση του θέματος στη ΔΕΠ, δεδομένου ότι είχαν αναπτύξει τους λόγους (βλέπε ιστοσελίδα 3ου Δημοτικού) για τους οποίους διαφωνούσαν με την παραχώρηση της αίθουσας. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες για τον τρόπο που επιχειρείται η παραχώρηση των σχολικών χώρων από τη ΔΕΠ, δεδομένης της αντίθετης άποψης τόσο του Συλλόγου και της Ένωσης Γονέων όσο και της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με έντονο και οξύ τρόπο, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ι. Μαριόλης, ο οποίος κατήγγειλε την στάση του πρόεδρου της ΔΕΠ, επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού, η οποία ανέπτυξε και όλη την επιχειρηματολογία.

Ο Δ. Δόγκας και η Κ. Μανωλαράκη, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΠ αντίστοιχα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες για υπέρβαση αρμοδιοτήτων και επικαλέστηκαν τις αρμοδιότητες που παραχωρεί ο «Καλλικράτης». Η αλήθεια είναι όμως, είναι ότι ο Δήμος μπορεί να διαθέσει σχολικούς χώρους για χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή.

Το όλο κλίμα της συζήτησης θύμισε προεκλογική περίοδο με όσους να παίρνουν το λόγο να προσπαθούν να πλειοδοτήσουν στους παρευρισκόμενους γονείς.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος, σε προφανή αμήχανη θέση, απέδωσε το όλο ζήτημα σε παρεξήγηση και έλλειψη συνεννόησης και δήλωσε ότι προσυπογράφει την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής.

Ο δημοτικός σύμβουλος του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι«, Γιάννης Παραλάς, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η Κίνηση στηρίζει ανεπιφύλακτα το αίτημα των φορέων και της Σχολικής Επιτροπής, όπως αυτό τεκμηριώθηκε. «Διαφορετικό να δοθεί ο χώρος για εκδηλώσεις πολιτιστικού ή κοινωνικού περιεχομένου από τοπικές συλλογικότητες και διαφορετικό να παραχωρείται ο χώρος για ιδιωτικού ενδιαφέροντος πρωτοβουλίες» τόνισε. Επίσης, πέρα από τη δέσμευση του δημάρχου, ο Γιάννης Παραλάς ζήτησε και τη βεβαίωση του δημοτικού συμβουλίου ότι το θέμα έκλεισε. Το «ΑΝΩ – ΚΑΤΩ» δεν ψηφίζει μία τέτοια παραχώρηση.

ΘΕΜΑΤΑ που το  ”ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” έθεσε προ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ: Είναι γνωστό το πλούσιο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που έχει το κτήμα Γερουλάνου (τώρα ΜΑΚΡΟ) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του για το Δήμο μας.
Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες μας , ενώ αποκαταστάθηκαν (ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας το 2010 που το έκρινε επικίνδυνο και με την επίβλεψη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) οι ζημιές που υπήρχαν στον ιστορικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ( βυζαντινό μνημείο του 13ου αιώνα), η επιχείρηση αρνείται να επαναφέρει τη χρήση που επί χρόνια γινόταν στο Ναό από τους πιστούς.
Συγκεκριμένα η ΜΑΚΡΟ δεν επιτρέπει τη πρόσβαση, ούτε στον εφημέριο της Ζωοδόχου Πηγής, που ανήκει ενοριακά ο Ναός, για να ιερουργήσει, ούτε στα σχολεία που ζητούν να επισκεφτούν το χώρο( 2ο Γυμνάσιο Αλίμου), αλλά ούτε πολύ περισσότερο στους πολίτες που ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε αυτόν.
Επί πλέον, η όλη εγκατάλειψη του κτήματος έχει δημιουργήσει βλάστηση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση μέτρων πυροπροστασίας.
Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο κτήμα και η λατρευτική χρήση του Ναού από τον εφημέριο και τους πιστούς.

2. ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ: Παρά το επανειλημμένο αίτημα των κατοίκων της οδού αυτής και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ,ότι αυτό θα γίνει σύντομα ,τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους η οδός, παρουσιάζει έντονη κυκλοφορία λόγω των πολλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων -και όχι μόνο – που συγκεντρώνονται στη γύρω περιοχή. Είναι δύσκολο, φαίνεται, να τοποθετηθούν μερικές πινακίδες και να λυθεί το πρόβλημα. Εκτός αν έχουν βάση οι φήμες που επικαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής, για σκοπιμότητες που αναβάλλουν την μονοδρόμησή της.

3. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Έχουμε θέσει και άλλη φορά το ζήτημα αυτό, που υπάρχει σε πολλές περιοχές του δήμου, ιδιαίτερα μάλιστα σε γειτονιές με έντονη κοινωνική ζωή, όπως για παράδειγμα ο διαμορφωμένος πεζόδρομος της οδού Αγίου Δημητρίου (παιδική χαρά, πέτρινα καθιστικά, κλπ.). Εδώ, υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης με σχεδόν ανύπαρκτο φωτισμό. Πρέπει να γίνει το συντομότερο μια καταγραφή αυτών των περιοχών, έτσι ώστε να ελεγχθεί η επάρκεια του φωτισμού και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

4. ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ: Πριν από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος από την υπηρεσία περιβάλλοντος του δήμου μας στην οδό Πανός στο Άνω Καλαμάκι, καταστράφηκε το παμπρίζ ενός συνδημότη μας. Παρ’ ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αποζημειωθεί από τον Δήμο, ο άνθρωπος πληροφορήθηκε ότι αυτό δεν θα γίνει, γιατί η Πάρεδρος δεν εγκρίνει «δαπάνη χωρίς δικαστική απόφαση» ! Δηλαδή, ζητάμε από τον πολίτη, για οφειλή 400 ΕΥΡΩ , να δαπανήσει 1000 και πλέον σε δικαστήρια για μια ζημιά που του προκαλέσαμε. Είναι απαραίτητο να λυθεί το ζήτημα αυτό το συντομότερο.

5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: Από αναβολή σε αναβολή πάει η δημοπρασία του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στο Άνω Καλαμάκι. Παράλληλα, από παράταση σε παράταση πάει και η παραμονή του σημερινού ενοικιαστή με τη μέθοδο, όπως λέγεται, «του συμψηφισμού οφειλών», από την μια μεριά δηλαδή του δήμου μας για παλιές εκδηλώσεις και από την άλλη του επιχειρηματία για ενοίκια.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον για παραχώρηση του αναψυκτηρίου , σε επιχειρηματίες με όρους λειτουργίας “ μαγαζιών παραλίας”;

Advertisements