Σύντομη ενημέρωση

ano kato sto D.S. copyΘέματα που κυριάρχησαν στο συμβούλιο ήταν η παραίτηση του Α.Κονδύλη και η ανεξαρτητοποίησή του καθώς και το ψήφισμα που έφεραν δημότες για τα παιδιά που υποσιτίζονται.

Στο πρώτο θέμα η δημοτική σύμβουλος Ελένη Μπελιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παραίτηση ενός αντιδημάρχου οπωσδήποτε συνιστά ένα σημαντικό πολιτικό θέμα, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σοβαρά προβλήματα -οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά- που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου μας.

Η δική μας ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν του κ. Κονδύλη και του δημάρχου όσο και με την παράταξη στην οποία ανήκαν έως τώρα, διοικώντας τον δήμο. Πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθούμε ότι η αλλαγή ενός προσώπου δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Στο δεύτερο θέμα, το ΑΝΩ – ΚΑΤΩ υπερψήφισε την πρόταση για τη σίτιση των άπορων μαθητών. Διατυπώθηκε, όμως, η ανάγκη να υπάρχει διακριτικότητα από τη μεριά του σχολείου καθώς και ένας καλός σχεδιασμός, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να εντάξουμε μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου σισίτια.

ΘΕΜΑΤΑ που το  ”ΑΝΩ-ΚΑΤΩ” έθεσε προ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Ενημερώσαμε το συμβούλιο ότι έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 293/Β/2013 η απόρριψη των δαπανών των δήμων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, απο το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ερωτήθηκε η διοίκηση αν το γνωρίζει και μας απάντησαν ΟΧΙ. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί απορρίφθηκαν οι συγκεκριμένες δαπάνες.
  2.  Επαναφέραμε το θέμα των εργαζομένων ηλεκτρολόγων εναεριτών, για τους οποίους είχε υπάρξει δέσμευση την προηγούμενη φορά ότι θα πάρουν το επίδομα βαρέων, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε. Επιπλέον ερωτήσαμε για το αίτημα μετάταξης σε άλλη πόλη μιας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς και το συνδέσαμε με την περίπτωση μιας άλλης εργαζόμενης που θα μπορούσε να καλύψει τη θέση της. Ο δήμαρχος, στο τελευταίο θέμα, μας απάντησε οτι είναι πού δύσκολο να δεχθεί τις αιτήσεις για μετάταξη διότι δεν θα έχει προσωπικό ο δήμος. Αφού τα μνημόνια παγώσαν τις προσλήψεις και τώρα αρχίσαν και τις απολύσεις, τι μπορεί να κάνει ο δήμαρχος;
  3. Ενημερώσαμε για το δικαστήριο που έγινε την Παρασκευή 5 Απριλίου για την προσφυγή πολιτών του Αλίμου ενάντια στη υπουργική απόφαση για την ένταξη της Μαρίνας Αλίμου στο ΤΑΙΠΕΔ. Η σχετική απόφαση αναμένεται να βγει σε λίγους…μήνες.
  4.  Αναφερθήκαμε στην απάντηση του δημάρχου στο ερώτημά μας για το DIA-NOCHE. Η απάντηση θα μελετηθεί προσεκτικά από την Κίνησή μας και θα βγει ανακοίνωση. Σχολιάσαμε, όμως, το τέλος της επιστολής, όπου υπονοείται ότι το κίνητρο της ερώτησής μας είναι η πολιτική εκμετάλλευση “ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που μεγάλα συμφέροντα με το πρόσχημα της αξιοποίησης της μαρίνας δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία του δήμου”: ως Δημοτική Κίνηση προετοιμάζουμε πολύ προσεκτικά τα θέματα που θεωρούμε σημαντικά για τον δήμο μας. (παράδειγμα και η παρέμβασή μας για την ανάπλαση της Λ.Καλαμακίου). Ο ρόλος μας είναι να ασκούμε έλεγχο στο έργο της διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή γίνεται η αναφορά για τα συμφέροντα που απειλούν τον δήμο μας, εμείς τουλάχιστον με την προσφυγή κάναμε και κάτι για τα συμφέροντα του δήμου. Έπρεπε και ο δήμος θεσμικά να κάνει το ίδιο…
Advertisements