η συμμετοχή και η προσφορά των γυναικών

στον αντιδικτατορικό αγώνα 1967-74

Tα κορίτσια της βροχής45 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 στις 8 το βράδυ παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφόρος Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι) η ταινία  “Τα κορίτσια της βροχής” της Αλίντας Δημητρίου.

Με την ταινία αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες του αιώνα που μας πέρασε.  Είχαν προηγηθεί το «Πουλιά στο βάλτο», (προβλήθηκε στον Άλιμο στις 8/12/2010) σχετικά με την Αντίσταση στη γερμανική κατοχή και «Η ζωή στους βράχους», με θέμα τις εξορίες και διώξεις των γυναικών του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο. 

Η ταινία, «Tα κορίτσια της βροχής», αναφέρεται στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας. Την εποχή της Χούντας, ήταν μόλις είκοσι χρονών. Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Τις χαρακτηρίζει το ίδιο ήθος με τις γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα «κορίτσια της βροχής» θεωρούν τον εαυτό τους συνέχεια των γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Μια απ’ αυτές είπε «…είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία».

Την προβολή της ταινίας διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου (δες σχετική αφίσα).

——————————————-

Σκηνές από την ταινία:

Η Αλίντα Δημητρίου μιλάει για «Τα κορίτσια της βροχής» στον Γιάννη Καραμπίτσο στην Ταινιοθήκη, 11/01/2012:

Συνέντευξη της Αλίντας Δημητρίου στον Κώστα Τερζή για «Τα κορίτσια της βροχής», Η ΑΥΓΗ, 15/01/2012.

http://wp.me/pfFy2-1nE

Advertisements