Αφίσα συναυλίας ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βίαΗ «Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία» στην οποία συμμετέχει η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου μας καλεί στην αντιρατσιστική συναυλία που διοργανώνεται στην Πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας στις 5 το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2012.

Στη συναυλία συμμετέχουν: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Σαρρής, Ζακ Στεφάνου, Μεθυσμένα Ξωτικά, (Έξοδος Κινδύνου) Ρήγας, Xatzifragketa, Αέρα Πατέρα, Ό,τι να’ναι, CDJ Reeko, Monkey Man, Hit’n’Rap, Smash Hit, TK Crew.

Στο κάλεσμά της η «Πρωτοβουλία» ζητά να υψώσουμε τείχος στην ωμή βία των φασιστικών ομάδων που εξαπολύουν επιθέσεις στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, εναντίον μεταναστών, μαθητών, αγωνιστών, εναντίον όλων μας.

Ο ναζισμός στοχοποιούσε τους Εβραίους και κατέληξε στο Oλοκαύτωμα. Σήμερα, οι νεοφασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες κι οραματίζονται μια «καθαρή» Ευρώπη.

Η δράση των νεοφασιστικών συμμοριών απειλεί τις ελευθερίες όλων μας! 

Ήδη από τα τέλη του 2011 οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις άρχισαν να πληθαίνουν στην Καλλιθέα. Συμμορίες νεοναζί χτυπούν μετανάστες, πολίτες, μαθητές, οποιονδήποτε είναι ή δείχνει “διαφορετικός”. Οι συμμορίες αυτές έχουν μπει και μέσα στα σχολεία. Γι’ αυτό και η δραστηριοποίηση της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) μέσω της “Πρωτοβουλίας”.

Σήμερα το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται στην Καλλιθέα, αύριο στη Νέα Σμύρνη και μεθαύριο στον Άλιμο. Είναι χρέος όλων των πολιτών να βάλουν φραγμό στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Όπως γράφουν και μαθητές από την Καλλιθέα, «Ο ρατσισμός θέτει στο στόχαστρο όλους. Μην περιμένεις μέχρι να φτάσει σε εσένα για να αντιδράσεις!»

Ή μήπως πρέπει να θυμηθούμε τους στίχους του Μπρεχτ:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

————————–

Περισσότερες πληροφορίες στην «Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία».

http://wp.me/pfFy2-1kp

Advertisements