Άλιμος, Ιανουάριος 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ!

Δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ!Ο αγώνας ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ συνεχίζεται περισσότερο δυναμικά. Το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012 θα μπει σε πέντε δόσεις παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις και τις προσφυγές χιλιάδων πολιτών, παρά τις σαφείς δηλώσεις του επιτρόπου ενέργειας ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια είναι υποχρέωση των κρατών-μελών και δεν εξαρτάται από τις φορολογικές υποχρεώσεις. Εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας κανείς δεν πρέπει να πληρώσει το χαράτσι.

Υπενθυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας έχει αποφασίσει ομόφωνα από το Νοέμβριο να στηρίξει όλους τους κατοίκους που θα αρνηθούν να πληρώσουν το αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ. Ολόκληρη η απόφαση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες αιτήσεις κατοίκων, οι οποίοι αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Όλες οι αιτήσεις θα κατατεθούν σε ομαδική προσφυγή του Δήμου κατά της ΔΕΗ.

Όμως, η έως τώρα στάση που κρατά η δημοτική αρχή Ορφανού δείχνει αυτό που η Δημοτική Κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι έχει από καιρό καταγγείλει: ότι δεν αντιμετωπίζει τη μη πληρωμή του τέλους ως μια πράξη πολιτικής αντίστασης και ανυπακοής στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που λεηλατεί τις ζωές μας.

Είναι γνωστή η πίεση που δέχτηκε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου να συμπεριλάβει στην απόφαση όχι μονάχα τις ευπαθείς ομάδες αλλά το σύνολο των κατοίκων που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Από την αρχή, όμως, καθυστέρησε να γνωστοποιήσει ευρέως με όλα τα δυνατά μέσα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Τώρα δεχόμαστε καταγγελίες από κατοίκους ότι δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους αν δεν προσκομίσουν εκτός από τα συμφωνημένα δικαιολογητικά (αντίγραφα λογαριασμού και απόδειξης πληρωμής) και αντίγραφα των εκκαθαριστικών 2009-2010 και όποιο άλλο χαρτί αποδεικνύει αδυναμία πληρωμής. Αυτό είναι απαράδεκτο, επειδή κατευθύνει τον αγώνα του δήμου μόνο υπέρ των ευπαθών ομάδων (όπως αυτές, βέβαια, ορίζονται από την κυβερνητική νομοθεσία), τη στιγμή που εξαιτίας της πλημμυρίδας των φοροεισπρακτικών μέτρων και της ανελέητης μείωσης των εισοδημάτων εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε απόγνωση. Επιπλέον, δεν δίνεται κανένα αποδεικτικό από το δήμο ότι έχει κατατεθεί η αίτηση. Γιατί; Τι φοβάστε, κ. δήμαρχε;

Πρέπει να φανεί στην πράξη αυτό που αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο δήμος θα στηρίξει με κάθε μέσο «στα πλαίσια του νόμου, αλλά και πέρα από αυτά» όλους όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι. Έτσι δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιπαλέψουμε τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης!

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

Ακόμα κι αν έχετε πληρώσει την πρώτη δόση, αρνηθείτε τις επόμενες!

Χρησιμοποιήστε τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ΑΤΜ) για την πληρωμή μόνο
της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών.

ΟΔΗΓΙΕΣ για τα εξωτερικά μηχανήματα:

1. Πηγαίνουμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).

5. Πληκτρολογούμε στο μηχάνημα το ποσό που απομένει.

6. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια των εργαζομένων στην τράπεζα.

7. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας πηγαίνουμε στο Δήμο, όπου καταθέτουμε φωτοτυπία όλων των παραπάνω.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει ευκολότερα σε ώρες λειτουργίας των τραπεζών στα εσωτερικά μηχανήματα:

1. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ γ) ΔΕΗ.

2. Τοποθετούμε κάτω από την ειδική θέση του μηχανήματος το μέρος του λογαριασμού που είναι ο ηλεκτρονικός κωδικός με τις γραμμές (barcode).

3. Ακολουθούμε τις παραπάνω οδηγίες 4 έως 7.

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Advertisements