Άλιμος, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

 ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!

Δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ!Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει όλους τους κατοίκους που θα αρνηθούν να πληρώσουν, το αντικοινωνικό, αντισυνταγματικό μέτρο του χαρατσιού της ΔΕΗ. Η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ», πρώτη ζήτησε να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και κάλεσε τους κατοίκους να πιέσουν και με την παρουσία τους στη συνεδρίαση.

Κάτω από τη γενικότερη πίεση που γεννά η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού ο δήμαρχος αναγκάστηκε να φέρει εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνοντας τη στήριξη μόνο των ευπαθών ομάδων, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποστασιοποιηθεί από τη διάσταση της πολιτικής ανυπακοής απέναντι στην καταστροφική πολιτική του κόμματος που τον στηρίζει.

Οι μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε ο δήμαρχος τόσο από τις δημοτικές παρατάξεις όσο και από τους κατοίκους που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον ανάγκασαν να συμπεριλάβει στην τελική απόφαση τη συνολική στήριξη με κάθε μέσο «στο πλαίσιο των νόμων, αλλά και πέρα από αυτό» προς όλους όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι.

Ολόκληρη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου. Εντούτοις ακόμα, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά, ο δήμος μας δεν έχει πάρει καμμία επιπλέον πρωτοβουλία μαζικής ενημέρωσης των κατοίκων. Τι φοβάται ο δήμαρχος; 

Οι μαζικές αρνήσεις χιλιάδων πολιτών, οι δυναμικοί αγώνες του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που επιχειρήθηκε να σταματήσουν με τη βία των ΜΑΤ, αλλά και η απάντηση-κόλαφος του Γερμανού επιτρόπου Ενέργειας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, στην οποία αναφέρεται ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια είναι υποχρέωση των κρατών-μελών και δεν εξαρτάται από τις φορολογικές υποχρεώσεις, ανοίγουν το δρόμο προς την τελική νίκη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που συζήτησε στις 2 Δεκεμβρίου την προσφυγή Δικηγορικών Συλλόγων, συλλογικοτήτων και πολιτών, θα αποφασίσει το Φεβρουάριο του 2012. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας συνεχίζεται περισσότερο δυναμικά!

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

Χρησιμοποιήστε τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματα (ΑΤΜ) για την πληρωμή μόνο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών.

———————————————————–

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Πηγαίνουμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:
α) Άλλες συναλλαγές
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).

5. Πληκτρολογούμε στο μηχάνημα το ποσό που απομένει.

6. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια των εργαζομένων στην τράπεζα.

7. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας πηγαίνουμε στο Δημαρχείο ή τα ΚΕΠ, όπου καταθέτουμε φωτοτυπία όλων των παραπάνω.

———————————————————–

Έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να καταθέσει, βάσει της απόφασης του ΔΣ, εξώδικο προς τη ΔΕΗ.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

———————————————————–

Η 3η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι.
Advertisements