Στην εφεδρεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΣΤΑΘΗΣ 6.10.2011Η ασύδοτη τρόικα και η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζουν στο στόχαστρο τους τώρα και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Η καταστροφική τους πολιτική δεν έχει όρια. Μετά την «εξυγίανση» του δημοσίου τομέα με τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων υπό το πρόσχημα της περιβόητης «εργασιακής εφεδρείας» -έμπνευση της «αντιμνημονιακής» ηγεσίας της Ν.Δ.- τώρα θέλουν να «εξυγιάνουν» και την τοπική αυτοδιοίκηση! Στο βωμό της «εργασιακής εφεδρείας» θα θυσιάσουν χιλιάδες εργαζομένους σε όλους τους δήμους της χώρας με ολέθρια αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας -που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα- αποδέχονται χωρίς καμιά διαμαρτυρία και το κυριότερο χωρίς καμία αντίδραση τις συνεχείς περικοπές που επιβάλει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν όμως άλλα περιθώρια. Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν όχι μόνο να καταδικάσουν, χωρίς περιστροφές, το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας αλλά και να αρνηθούν να δώσουν οποιαδήποτε λίστα τους ζητηθεί με «πλεονάζον» προσωπικό. Κανένας και καμία υπάλληλος, κανένας εργάτης κι καμία εργάτρια του δήμου μας δεν περισσεύει. Αντίθετα ο δήμος μας έχει -όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και στο δημοτικό συμβούλιο- μεγάλες ελλείψεις.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο στο νέο Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου να περιληφθεί -σε αντίθεση με τις κυβερνητικές επιταγές- όλο το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό εντελώς αναγκαίο για τη στοιχειώδη λειτουργία του δήμου μας.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης…

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη ημέρα της εκλογής της ψεύδεται διαρκώς και ασυστόλως. Πρόσφατα επικαλέσθηκε τα χρέη των δήμων για να εφαρμόσει και στην τοπική αυτοδιοίκηση την «εργασιακή εφεδρεία». Ψεύδεται όπως πάντα. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν -σε μια πρόσφατη απάντηση στον ευρωβουλευτή και συμπολίτη μας Ν. Χουντή- ομολόγησε ότι οι δήμοι στην Ελλάδα έχουν το δεύτερο μικρότερο χρέος των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση! Το ποσοστό φθάνει μόλις το 0,9% μετά τη Μάλτα που εμφανίζει μηδενικό χρέος.

Στις Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία) το χρέος των δήμων είναι το 8,4% του ΑΕΠ, στη Γαλλία και την Ιταλία 8,3%, στη Δανία 7,2%, στη Φινλανδία 6,6%, στη Γερμανία 5,2% κ.λπ.

Η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς κοινωνική και πολιτική πλέον νομιμοποίηση, απειλεί τους δήμους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μεγάλα χρέη όπως ο δικός μας -τα οποία μεγαλώνουν συνεχώς εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που η ίδια επιβάλει στα έσοδα τους- όχι μόνο με περιορισμό του προσωπικού αλλά και με την ένταξη τους σε προγράμματα «εξυγίανσης» αντίστοιχα με τα καταστροφικά προγράμματα της τρόικας.

Πρέπει να γνωρίζει όμως η κυβέρνηση ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης -όπως δείχνουν και οι σχετικές δημοσκοπήσεις- μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»
πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου μας

Η δημοτική μας κίνηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, μονίμων και εκτάκτων. Στη σημερινή πολιτική της διάλυσης της κοινωνίας εμείς υποστηρίζουμε ότι η λύση βρίσκεται όχι στην απάθεια και την ιδιώτευση αλλά στη συμμετοχή στους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που βρίσκονται μπροστά μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο Δήμο Αλίμου και τους δημοτικούς οργανισμούς:

  • Να αγωνιστούμε κατά της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων. Για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου.
  • Να αγωνιστούμε κατά των δραματικών περικοπών στους μισθούς και το μισθολόγιο πείνας. Να αγωνιστούμε για την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για περιορισμό των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά για την υπηρεσία των πολιτών.
  • Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που καταστρέφουν το κοινωνικό κράτος, τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και παιδεία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό κ.λπ.
  • Να αγωνιστούμε μαζί με τα κινήματα πόλης για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, για να είναι οι παραλίες μας ελεύθερες και όχι βορά στην επιχειρηματική ασυδοσία, για την προστασία του περιβάλλοντος με αιχμή τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο και την αποτροπή των σχεδίων fast track ξεπουλήματος του χώρου.
  • Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας και την τρόικα της καταστροφής.

Ένταξη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, στη δύναμη του σωματείου εργαζομένων του δήμου μας και ενιαία διαπραγμάτευση των όρων αμοιβών και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

—————————————————
Η Δημοτική μας Κίνηση διένειμε το παραπάνω κείμενο στους εργαζόμενους του δήμου.

Advertisements