Οι Δήμοι Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Ηλιούπολης εν όψει της κρίσιμης δίκης της 25ης Ιανουαρίου, καλούμε όλους τους κατοίκους σε μαζική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στις 18.00, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Παπαναστασίου (δίπλα στα Πολυκλαδικά), για την οριστική κατοχύρωση και απόδοση στους δημότες της δημόσιας περιουσίας, που διεκδικείται από τους κληρονόμους Νάστου.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΝΑΣΤΟΥ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Οι κληρονόμοι του Α. Νάστου συνεχίζουν προκλητικά να διεκδικούν δημόσια γη και περιουσία στην Αργυρούπολη, την Ηλιούπολη και τον Άλιμο.

Στις 25-1-2011 γίνεται η δίκη που θα κρίνει  την τύχη και είκοσι δύο  (22) δημοσίων οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 48.196τ.μ. στην Αργυρούπολη. Τα οικόπεδα αυτά είναι σημαντική περιουσία του δημοσίου και της πόλης. Σε αυτά σήμερα λειτουργούν τρεις παιδικοί σταθμοί, ένας βρεφονηπιακός, ένα νηπιαγωγείο, ένα  δημοτικό, το περιβαλλοντικό σχολείο, ένα ΚΑΠΗ, το δημοτικό ωδείο, το εκπαιδευτήριο κωφών, παιδικές χαρές και το εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

Το 1918 ο Α. Νάστος μίσθωσε και το 1922 αγόρασε το «κτήμα Καρά» (ένα τσιφλίκι επί Τουρκοκρατίας, του οποίου οι ιδιοκτήτες  σκοτώθηκαν κατά την πολιορκία της Ακρόπολης της Αθήνας από τους Έλληνες) από το Μιλτ. Σκουφή που φέρεται ως ο τότε ιδιοκτήτης του.Το συμβόλαιο αυτό χαρακτηρίσθηκε ως «τουλάχιστον ύποπτο και διάτρητο» από την απόφαση 23/1997 του τότε Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και μετέπειτα Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Σανιδά.

Χωρίς κανένα ουσιαστικά κρατικό έλεγχο ο Αλ. Νάστος και οι κληρονόμοι του κατατεμάχισαν μια τεράστια έκταση σε οικόπεδα  και την πούλαγαν ανενόχλητοι μέχρι το 1984.

Το 1977  το Εφετείο Αθηνών πήρε μία ιστορική απόφαση, την 4910/1977, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…..εκ πλάνης των οργάνων του Δημοσίου, τα οποία εξ’ ασύγγνωστου αμελείας παρέλειψαν να εξετάσουν τους τίτλους του Α. Νάστου με αποτέλεσμα τεράστια ζημία του Δημοσίου αφού ο Α. Νάστος δια της μεθόδου της επεκτάσεως της αρχικής περιουσίας του των ‘4 ζευγαριών’, δηλαδή 320-520 κατ’ ανώτατο όριο στρεμμάτων, επέτυχε να σφετερισθεί χιλιάδες στρέμματα γης κάτωθεν των προπόδων της δυτικής πλευράς του Υμηττού, τα οποία κάλυψαν τον σημερινό οικισμό Ηλιουπόλεως…».

Το 1984 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (3950/1246/9/9.1984), αναφέρει ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κληρονόμων Νάστου έχουν εξαντληθεί καθόσον οι εκτάσεις που έχουν πουλήσει ξεπερνούν τα 5.000 στρ., αντί των 320-520 στρ. που ήταν η αρχική έκταση του «κτήματος Καρά».

Οι δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης πρωτοστάτησαν στους αγώνες των πολιτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, πήραν και αξιοποίησαν τα οικόπεδα  για κοινωφελείς σκοπούς.

Από το 1985 οι κληρονόμοι του Νάστου έχουν επιδοθεί σε συνεχείς δικαστικούς αγώνες εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας τα οικόπεδα που αποτελούν δημόσια περιουσία.

Από το 2004 και μετά και ενώ εκκρεμούν οι νομικές προσφυγές των κληρονόμων Νάστου εναντίον του ελληνικού Δημοσίου μια εξ αυτών ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, δηλαδή του αντίδικου τους! Απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση μετά από τον σάλο που προκλήθηκε αλλά διορίστηκε Ειδική Σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη!

Το 2007 οι  Δήμαρχοι Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου έκαναν παρέμβαση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για την υπόθεση των καταπατήσεων και των συνεχών διεκδικήσεων της δημόσιας γης από τους κληρονόμους Νάστου και την τυχόν σχέση της με το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Aποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής ήταν η παραγγελία του κ. Σανιδά για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος 11 κληρονόμων Νάστου -μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη-για «απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη, και σε απόπειρα ενώπιον δικαστηρίου και μη, ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος μεγάλης αξίας».

Όπως υπάρχουν δικαστές σαν αυτούς που χαρακτήρισαν τον Α. Νάστο και τους κληρονόμους του σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας, υπάρχουν δυστυχώς και δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις των κληρονόμων Νάστου, όπως π.χ. η  τελεσίδικη του Νοέμβρη του 2006, για 5 οικόπεδα, υπέρ της κ. Τσιγκρινού (χήρας Νάστου).

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Είναι επιτακτική  ανάγκη να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, δήμος και πολίτες μαζί.

Σας καλούμε  στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Ηλιούπολης τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στις 6.00μ.μ. ,Βουλιαγμένης και Παπαναστασίου (στα πολυκλαδικά) με αίτημα να μη νομιμοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις των κληρονόμων Νάστου σε βάρος δικό μας και των παιδιών μας.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Advertisements