Δημήτρης Κλαυδιανός
Ελένη Μπελιά

………………………. Χρόνια Πολλά!

Κατά την προχθεσινή (29/12/2010) ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε να αναγνώσουμε και να καταθέσουμε στα πρακτικά συμπληρωματική δήλωση, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε  από τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους και το Δήμαρχο με το αιτιολογικό ότι το πρακτικό της ορκωμοσίας ήταν έτοιμο βάσει του υποδείγματος του Υπουργείου Εσωτερικών και ότι δεν ήταν δυνατόν να τροποποιηθεί και να συμπληρωθεί.

Επειδή πιστεύουμε ότι το αίτημά μας έπρεπε να γίνει αποδεκτό, αποστείλαμε σχετικό ερώτημα στο Υπουργείου Εσωτερικών και εφόσον η απάντησή του μας δικαιώνει, θα απαιτήσουμε η συμπληρωματική δήλωσή μας (επισυναπτόμενο έγγραφο) να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της ορκωμοσίας.

Είναι στις προθέσεις μας να καταγγείλουμε την παραπάνω ενέργεια ως αυθαίρετη και αντιδημοκρατική κατά την τελετή εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής το Σάββατο 1/1/2011 στις 11πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Φαν Βάικ & Λ. Ποσειδώνος).

Στην ίδια τελετή σκοπεύουμε να σχολιάσουμε συνολικά το τελετουργικό της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιάσουμε τα ζητήματα που θα αναδείξουμε ως Δημοτική Κίνηση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δημήτρης Κλαυδιανός
Ελένη Μπελιά

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη και της Ελένης

«Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στη

ν πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.

Δηλώνω, ωστόσο, ότι δεν δεσμεύομαι και δεν υπακούω στους αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους του Μνημονίου.

Δηλώνω, επίσης, ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο τα άρθρα του Συντάγματος, που αφορούν στις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην παιδεία, στο δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνική πολιτική και στα δικαιώματα όλων χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.»

Advertisements