Ο Θάνος Ορφανός, εκτός από γιατρός και δήμαρχος Αλίμου, έχει μια ακόμα ιδιότητα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, του οργανισμού που έχει την ευθύνη της εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να μάθουμε τη θέση του δημάρχου της πόλης μας πάνω στο φλέγον ζήτημα της αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος του οποίου είναι ο Θ. Ορφανός. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χ. Τσιόκας ζητά αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%- δηλαδή η τιμή από 1 ευρώ να αυξηθεί σε 1,5 ευρώ- ενώ ο υφυπουργός Σπ. Βούγιας ζητά «μόνο» 20% αλλά και το δικαίωμα σε ιδιώτες να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο (!) Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να ενημερώσει του δημότες της πόλης μας για τη θέση που έχει ο ίδιος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες που επιτελούν ένα μεγάλης σημασίας κοινωνικό έργο.

Ερώτημα τίθεται, εξάλλου και με την κατάργηση- σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ- της λεωφορειακής γραμμής«103 Καλαμάκι-Ακαδημία» η οποία υποκαθίσταται από την γραμμή «141 Καλαμάκι-Στ. Δάφνη» τα δρομολόγια της οποίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα ενισχυθούν. Πόσο πραγματικά και πως θα «ενισχυθεί» η γραμμή αυτή; Υπάρχουν απαντήσεις;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε (παραμονές των εκλογών) «διαφημιζόταν» και γραφόταν, από τους δημαρχιακούς κύκλους, «η έντονη παρέμβαση του Δημάρχου» που απέτρεψε την κατάργηση του 103. Τώρα (μετά τις εκλογές !) που το θέμα επανήλθε, και το 103 καταργείται, που είναι η …έντονη αντίδρασή του; Προφανώς …σφυρίζει αδιάφορα!

Φτηνός πολιτικαντισμός από την μεριά σας, κε Δημάρχε.

Advertisements