Πρόκειται περί κατάντιας. Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στον Άλιμο κυκλοφόρησε ανακοίνωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην οποία, ενώ αφιερώνει ελάχιστες γραμμές για τους εκπροσώπους του δικομματισμού – τον Θ. Ορφανό του ΠΑΣΟΚ και στον Ν. Τσαμπαρλή της Ν.Δ- θέτει τελικά στο στόχαστρο της, τον  Δημήτρη Κλαυδιανό υποψήφιο δήμαρχο με το «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι». Δηλαδή, την μόνη αυτοδιοικητική κίνηση που λειτουργεί στον Άλιμο εδώ και τέσσερα χρόνια, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και παρεμβάσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του δήμου μας και της περιοχής. Πράγματα γνωστά για όποιον στοιχειωδώς παρακολουθεί και γνωρίζει τα κοινά του Αλίμου. Όχι όμως για το τοπικό ΚΚΕ και την παράταξη του Χρ. Δουρίδα.

Να τι αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η θλιβερή αυτή ανακοίνωση:

«Καταδίκασε με την ψήφο σου: τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αλίμου, Ορφανό, και τον υποψήφιο με τη ΝΔ Τσαμπαρλή. Καταδίκασε τα δεκανίκια της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κλαυδιανό. Οι δυνάμεις αυτού του χώρου, μέσα από διασπάσεις και καυγάδες, άλλοι συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ, άλλοι ρίχνουν γέφυρες και προσπαθούν να διατυπώσουν μια σοσιαλδημοκρατική συνταγή για να ψαρέψουν στα θολά. Εμφανίζονται να κάνουν «κριτική» στο μνημόνιο αλλά όλοι με τη στάση τους δεν αγγίζουν τα μονοπώλια, την εξουσία τους, την  ΕΕ, καλλιεργώντας αυταπάτες για εξυγίανση του καπιταλισμού».

Η ηγεσία του Περισσού- όπως δυστυχώς και τα τοπικά φερέφωνα της- χάνουν για μια ακόμα φορά το στόχο. Η συστηματική τακτική του ψεύδους και των διαστρεβλώσεων, χαρακτηριστική του αλήστου μνήμης σταλινισμού, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, και θα αποτύχει.

Εμείς, ως «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη κατά των εκπροσώπων του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Καλούμε τους πολίτες του Αλίμου, με τη συμμετοχή και την ψήφο τους, όχι μόνο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στα κόμματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της διαφθοράς (οι παρατάξεις τους έχουν ήδη υπερχρεώσει τον δήμο μας με 40.000.000 ευρώ) αλλά και να ανοίξουν μια άλλη πορεία για το δήμο μας, υπερψηφίζοντας τη δημοτική κίνηση «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι».

Άλιμος, Οκτώβριος 2010

Advertisements