Η ειδική μεταχείριση που απολαμβάνουν τα νυχτερινά κέντρα στην παραλία του Ελληνικού βγάζει πλέον μάτι. Οι παράνομες επιχειρήσεις απολαμβάνουν ασυλία από την αστυνομία η οποία σε άλλες περιπτώσεις (κινητοποιήσεις εργαζομένων) κανένα ενδοιασμό δεν έχει στη χρήση βίας, στο αίτημα όμως του δήμου Ελληνικού για εκκένωση των κέντρων και κατάσχεση των μουσικών οργάνων δηλώνει απροθυμία.

Η παράνομη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων στην παραλία του Ελληνικού δημιουργεί μια αλυσίδα επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή όπως, ηχορρύπανση, ρύπανση της δημοτικής πλαζ και της συνοικίας, παράνομη εκμετάλλευση των θέσεων ελεύθερης στάθμευσης.

Από την Παρασκευή 4 Ιουνίου που ο δήμος Ελληνικού πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, κανένα μέτρο που να αποκαθιστά τη νομιμότητα δε λήφθηκε από την πλευρά της.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 9μ.μ. θα προβεί σε επανασφράγιση των κέντρων VEGAS και WYNN (πρώην DEKKO και ENVY) και διακοπή της λειτουργίας τους.

Σημειώνεται πως στις 15 Ιουνίου ο δήμαρχος Ελληνικού απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία ζητά την υποστήριξη της αστυνομίας στην προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και την επιτήρηση του χώρου μετά τη σφράγιση που θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Επίσης, ο κ. Κορτζίδης ζητά μια συνάντηση με τον υπουργό το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο χώρο της παραλίας.

Advertisements