Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά.

Η αντικομφορμίστρια στην εμφάνιση υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη αποδεικνύεται συνεχίστρια της θλιβερής παράδοσης των κατά καιρούς επικεφαλής αυτού του υπουργείου. Πολυδιαφημισμένη ως σκληρή οικολόγος και αγωνίστρια της προστασίας του περιβάλλοντος, έρχεται μέσα σε τέσσερις μήνες κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ασπαστεί τις πιο συντηρητικές και περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές, που και οι προκάτοχοί της έχουν ακολουθήσει.

Αγνοώντας και υπονομεύοντας πολιτικά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απαγορεύει τη συνέχιση των εργασιών οικοδόμησης του εμπορικού κέντρου του Βωβού, φέρνει στη Βουλή νομοθέτημα που επιχειρεί να την καταστρατηγήσει.

Χαρακτηριστικό της προθυμίας της να ευνοήσει τους… τίμιους κεφαλαιούχους που επενδύουν, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το δικό της σχέδιο, το μόνο που δεν θίγεται στην προσπάθεια καταστρατήγησης της απόφασης του ΣτΕ, είναι το τσιμεντένιο τέρας του Βωβού. Πολλά αλλάζουν, εκείνο μένει αμετακίνητο στο νέο σχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη. Ίσως είναι κι αυτή μια εκδοχή της πράσινης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ. Με την έννοια ότι, για να προχωρήσει, χρειάζεται να βαδίσει επί πρασίνων πτωμάτων.

Είναι τόσο εξόφθαλμη η πρασινοκτόνα επιλογή της κ. Μπριμπίλη, που ο γνωστός Ομέρ Πριόνης και συκοφάντης όσων αγωνίζονται να παραμείνει ο Ελαιώνας χώρος πρασίνου δήμαρχος της Αθήνας έσπευσε να τη στηρίξει παινεύοντας την υπουργό Περιβάλλοντος ως άνθρωπο με «πολιτικό θάρρος και πολιτικό ρεαλισμό»

Σχόλιο από την εφημ. «Εποχή»

ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ; ( Μητροπολιτικό Πάρκο, Αυτοκινητόδρομοι )

ΑΣ  ΜΗΝ  ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ !

Advertisements