Όχι στην συνεχή υποβάθμιση του Υμηττού και της ποιότητας ζωής της πόλης

ΑΠΩΝ (!), αν και προσκεκλημένος, ο δήμος Αλίμου

Τo Άνω Κάτω στο Καλαμάκιμοναδική συμμετοχή από τον δήμο μας !

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού, έγινε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008, συνάντηση εκπροσώπων και φορέων των δήμων απ’ όπου, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου, αναμένεται να περάσει η νέα λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας. Συμμετείχαν οι δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής.

Οι επίσημες απόψεις των πέντε δήμων κάλυψαν όλη την «γκάμα» από την πλήρη αντίθεση στο έργο (Ελληνικό, Αργυρούπολη, Καισαριανή) μέχρι την μερική αποδοχή του αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις (Ηλιούπολη-όχι στον κόμβο της Αγ. Μαύρας, Βύρωνας-όχι στην σήραγγα Σακέττα). Όλες, όμως, αυτές οι απόψεις είχαν μία κοινή συνισταμένη. Την αντίθεση όλων στην συγκεκριμένη πρόταση Σουφλιά, στην υποβάθμιση του Υμηττού και της ποιότητας ζωής μας στην πόλη.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την απόφαση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ με αιτήματα :

  • Να παραδοθούν άμεσα και γρήγορα οι μελέτες του έργου
  • Να εκφράσουν την αντίρρηση στην πρόταση Σουφλιά
  • Να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχή υποβάθμιση του Υμηττού και της ζωής των πολιτών.
  • Να διεκδικήσουν περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σχόλιο: για την απουσία του δήμου Αλίμου τι να υποθέσουμε; Αποδοχή του έργου ή αδιαφορία; Ή μήπως, πάλι, δεν μας αφορά; Δεν εφάπτεται ο δήμος μας στην νέα αυτή λεωφόρο; Δεν θα επηρεάσει το μέλλον της ζωής μας σ’ αυτήν την πόλη και όχι μόνο κυκλοφοριακά; Και αν οι απαντήσεις σας, κ. Δήμαρχε, σ’ αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική, τι γίνεται με την σε όλους τους τόνους διακηρυσσόμενη …αλληλεγγύη σας στους πέριξ δήμους;

Advertisements