Άνω Καλαμάκι: Συγκέντρωση συζήτηση κατοίκων την Τετάρτη 28 Μάη για τις κεραίες. Ενημερώνουμε γνωστούς μας που μένουν στην περιοχή, όσοι και όσες μπορούμε ας πάμε να ενισχύσουμε τον αγώνα τους.Στις 7:30μμ στην αίθουσα εκτελωνιστών, λεωφόρος Ιωνίας 96.

Κεραίες δίπλα σε παιδικό σταθμό

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Ανω Καλαμάκι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής πριν από λίγες μέρες. Οι 2 κεραίες έχουν τοποθετηθεί μέσα σε καμινάδες εξαερισμού (!) στην ταράτσα παλιάς βιοτεχνίας της περιοχής, επί της οδού Ευβοίας, ενός ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένου δρόμου. Βρίσκονται μάλιστα σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το 3ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου και σε λιγότερο από 100 μέτρα από τον δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής.

«Δεχόμαστε καθημερινά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες, για να πλουτίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εις βάρος της δικής μας υγείας. Τοποθέτησαν τις κεραίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις έβαλαν μέσα σε καμινάδες εξαερισμού για να μην φαίνονται. Τριάντα χρόνια που λειτουργούσε η βιοτεχνία δεν υπήρχαν καμινάδες εξαερισμού. Οταν ρωτήσαμε το συνεργείο τι συμβαίνει, μας είπαν ότι κάνουν εργασίες συντήρησης του κτιρίου. Επειδή, όμως, δεν μας έπεισαν, τηλεφωνήσαμε στον ιδιοκτήτη, ο οποίος μας είπε ότι πριν από 5 χρόνια είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα», είπε στην «Ε» ο Κώστας Σαμάντης. Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν απευθυνόμενοι στην ΕΕΤΤ, από όπου τους ενημέρωσαν ότι οι συγκεκριμένες κεραίες δεν έχουν άδεια λειτουργίας!

Από το ρεπορταζ της «Ελευθεροτυπίας»

Advertisements